*Nettavisen* Nyheter.

Dette blir tøft!

 

Leder av Frogner næringsforening er ganske alene når han tror næringsdrivende kan komme styrket ut av et eventuelt trikkespor i Skovveien.

FROGNERVEIEN: Dersom vi gjør jobben vår riktig kommer vi til å komme styrket ut av dette. Jeg tror trikken kommer til å bli lagt i Skovveien uansett. Vi må tenke lenger enn de to anleggsårene, sier Ralf Sparre Enger.

Den overasskende uttalelsen kommer altså fra lederen av næringsforeningen på Frogner. De fleste næringsdrivende i Skovveienfrykter en grave-og anleggsperiode på to år dersom trikketrasseen i Skovveien blir en realitet, og vil etter hva Lokalavisen Frogner kjenner til, bekjempe omlegging med nebb og klør. Men det vil altså ikke lederen.

Jeg vet det kommer til å bli bråk når jeg sier dette. Men jeg mener at dersom vi i næringsforeningen og hver enkelt butikk står på, kommer dette til å gå bra, sier han.

Flere butikkeiere frykter at en krevende anleggsperiode på anslagsvis to år rett og slett kan ta knekken på dem. Hva tenker du om det?

At butikker vil gå konkurs tror jeg er å ta i litt. Det er riktig at grave- og byggeperioden er negativ, og den toårsperioden kommer til å bli tøff. Men jobber vi riktig vil vi klare å demme opp for det, og komme styrket ut av en sånn omlegging, sier næringsforenings-lederen.

Han mener det handler om hvilke øyne man ser med:

Hadde jeg vært beboer så hadde jeg vært veldig negativ til mer støy. Jeg mener at trikk vil øke trafikken i Skovveien, og ikke senke den.

Opplever du at dette er noe som opptar både beboere og næringsdrivende i dette området?

Absolutt. Hver gang jeg er på Kaffebrenneriet møter jeg folk som sier at " Du er vel i mot trikken." Jeg er altså ikke det. Sett fra et miljøperspektiv er jeg jo veldig for dette, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag