RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snowskate er et slags skateboard med en ski under. Fredag kjempet nybegynnere og stjerner side om side i Oslo Vinterpark.
Snowskate er et slags skateboard med en ski under. Fredag kjempet nybegynnere og stjerner side om side i Oslo Vinterpark. Foto: Foto: Kaja Schill Godager

Dette brettet er noe helt spesielt

Du har sikkert hørt om både snowboard og skateboard. Men under Oslo Vinterfestival kan man også prøve snowskate.

WYLLERLØYPA: Snowskate er langt ifra den mest kjente vinteraktiviteten, men under Oslo Vinterfestival får den definitivt et større publikum. Snowboardikon Terje Håkonsen er en ivrig forkjemper for aktiviteten, og under festivalen kan alle prøve seg på brettet.

Snowskate er et slags skateboard med en liten ski under, og man står på brettet uten bindinger. Fredag var det også konkurranse, der kjørerne boltret seg i boardercrossløypa og kjempet om å bli førstemann til mål.

Se bildeserie fra snowskate-konkurransen her!

Veteran og nybegynner

En av dem var franske Arthur Longo, som skal delta i The Arctic Challenge i morgen. Han hadde bare testet snowskate i fem minutter før han stilte til start.

– Det er vanskelig å få balanse på brettet. Det er en slags blanding av snowboard og surfing, sier franskmannen.

Men ikke alle var nybegynnere. 44 år gamle Marius Bachke har stått på snowskate i hele 17 år, siden han hadde med brettet da han var i akebakken med sønnen. Bachke mener snowskate er noe spesielt.

– Det er brettet som blir kjent med deg og kroppen din, ikke du som blir kjent med brettet, forklarer snowskate-veteranen.

Se panoramabilde fra toppen av superpipen i Oslo Vinterpark her

Avslappet stemning

I klassisk brettkjørerstil var det munter og avslappet stemning rundt konkurransen, selv om noen av deltakerne kom ramlende nedover løypa etter hvert som finalen nærmet seg. 

Marius Bachke har deltatt i det meste av snowskate-konkurranser som har vært i Norge, men i Norway Open kom han ikke lenger enn til semifinalen.

– Det er høyt nivå blant deltakerne her, konkluderer Bachke.

Finaleplass ble det imidlertid på Arthur Longo, som til slutt kom inn på tredjeplass. Vinneren ble Terje Håkonsen selv.

Og mens en snowboardlegende kunne kose seg med førsteplassen, tok en annen livet med ro ved siden av løypa:

– Her er jeg ikke dommer og ikke deltaker. Jeg skal bare se på, smiler Ishihara Shiigeru, som har tatt turen fra Japan for å følge helgens aktiviteter.

Høres dette fristende ut? Du kan prøve snowskate på Oslo vinterfestival både lørdag og søndag.

Les alt om Oslo Vinterfestival her!

 

Se flere bilder fra snowskate-konkurransen her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere