RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er Amy Winehouse

Vibeke Tandberg har bearbeidet paparazzibilder av Amy Winehouse i utstillingen "Winehouse variations" på Galleri MGM.

HAXTHAUSENS GATE: Tandberg tar dermed opp tråden fra Berlin-utstillingene "A Piece of Me", hvor fokuset lå på fotografier av Britney Spears.

Manipulerer paparazzibilder

Tandberg er for mange mest kjent for sine fotoverker, hvor hun manipulerer seg selv inn i bildene.

Denne gangen har kunstneren har tatt utgangspunkt i eksisterende fotografier, men i stedet for å manipulere seg selv inn i bildene, har hun påført maling over dem for å dekke til orginalmotivet (det er for øvrig første gang Tandberg jobber med maleri).

Ved dette grepet tar hun fokuset bort fra den iboende sårbarheten i paparazzifotografiene.

 

Mangfoldige teknikker

Videoverket "It feels like this" står sentralt i utstillingen.

Videoen viser en hånd som skriver en tekst med sort penn. Underveis blir ord og setninger fjernet med korrekturlakk, og ordene blir satt i nye sammenhenger.

I forbindelse med Tandbergs utstilling på Astrup Fearnley i 2004 skrev museet at flere av Tandbergs verk vekket assosiasjoner til konseptuell dadaisme.

Og "It feels like this" kan så avgjort vekke assosiasjoner til de absurde diktopplesningene på Cabaret Voltaire (dadaismens høyborg i Zürich) på begynnelsen av 1900-tallet.

I tillegg til videoen og maleriene, har Tandberg laget tre veggpaneler med Amy Winehouse-mønster, samt et stort papirmaleri hvor en av Winehouse's titler er omgjort til et malerisk ornament.Utstillingen står til og med 3. april.

Galleri MGM ligger i Haxthausens gate 3.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere