RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er dyreplageri

Skogkatten Kitty ble torsdag skutt på Holtet. Nå frykter katteeiere på Holtet at katteplagere herjer i området.

Holtet: Torsdag ettermiddag satt Kesia Heibergs katt, Kitty, og ventet på trappen da moren Hanne Heiberg kom hjem fra jobb. Da Kitty brukte uvanlig lang tid opp trappen til andre etasje sjekket de nærmere og fant et hull bak skulderbladene. Kitty ble tatt med til dyrlegen for undersøkelse og Hanne og Kaisa ble sjokkert da de fikk svaret:

Dyreplageri

Røntgenbildene viste at Kitty var skutt med et finkalibret våpen. Et ribbein var bruket og kula sitter blant de indre organene, forteller Hanne og Kesia Heiberg som er sjokkert etter hendelsen.

Fredag var det usikkert hvordan det kom til å gå med katten.

Dette er reinspikka ondskap, sier Hanne Heiberg.

Da Hanne Heiberg fortalte om hendelsen til nabo Knut-Martin Løken kunne han fortelle at også hans katt var blitt utsatt for dyreplageri for to uker siden:

Advarer katteeiere

Den 23.mai kom katta mi hjem og halen hang bare ned i bakken og katten vrei seg i smerte. Vi tok den med til dyrlegen og det viste seg at den var brukket på flere steder og at det var flere sår som var infiserte. Jeg trodde først at det hadde vært et uhell, men når jeg hører at katta til naboen ble skutt er jeg ikke i tvil om at det er noen som er glade i å plage katter i området her, sier han.

De to tilfellene av dyreplageri er nå anmeldt til politiet. Kesia Heiberg og Knut-Martin Løken ønsker nå å advare andre katteeiere i området mot det de mener må være en ondsinnet katteplager.

Folk må passe på kattene sine og følge med på om det er noen som oppfører seg unormalt i forhold til dyr og spesielt katter. Jeg synes ikke det er noe trivelig å ha noen i nabolaget som liker å plage katter, sier Knut-Martin Løken og Kesia Heiberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere