RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er en Android-Saab

Saab tar infotainment-systemer i bil et skritt videre med bilkonseptet PhoeniX og Saab IQon Infotainment System.

Saab har tidligere lansert applikasjoner for både iPhone og Android. Blant annet finnes en applikasjon som viser hvordan det nye dashbordet på Saab PhoeniX er tenkt å se ut.

Android infotainment

Men Saab vil ikke bare gi deg Saab på mobilen. Nå skal operativsystemet Android integreres i bilens underholdningssystem.

Det betyr at du vil kunne laste ned applikasjoner, surfe internett, spille spill og føre mobilsamtaler, navigere og gjøre alt det du ellers kan med en Android-mobil eller et bilinformasjonssystem.

Kalles iQon

Mange biler har allerede slike informasjons- undeholdnings- og kommunikasjonssystemer med trykkfølsomme skjermer, og spranget over på en mobilplattform som Android kommer ikke uventet.

Informasjonssystemet i Saab kalles iQon, og skal kunne hente informasjon fra mer enn 500 sensorer i bilen. Saab vil også utvikle applikasjoner til systemet.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere