*Nettavisen* Nyheter.

Dette er en gangvei ...

Like greit å snu i stedet for å prøve å nå Frognerseteren restaurant på dette underlaget. Foto: Privat

Flere snur på Frognerseteren stasjon, da det ikke er mulig å komme videre. Isbanen nedover krever noe annet enn gode brodder. Ingen vet hvem som har ansvaret for at gangveien er gjort om til en livsfarlig akebakke.

FROGNERSETEREN: Lunsj, middag eller bare en kopp sjokolade frister på byens tak, når solen står over byen. Så setter du deg på T-banen som en av byens innbyggere eller som turist i hovedstaden.

Turen oppover er spektakulær i seg selv, men i overkant spektakulær er gangveien som åpner seg fra stasjonen i retning Frognerseteren restaurant.

Gangveien nedover er fullstendig dekket av snø og is i perioder, og flere må bare snu å ta banen ned til byen igjen.

Bydelsutvalget (BU) i Bydel Vestre Aker har reagert på dette i et skarpt brev til Bymiljøetaten, hvor de understreker at «DENNE STIEN ER IKKE EN AKEBAKKE».

Les også: – Forsiktig i Korken!

Får ikke svar

Ifølge BU strør Ruter noen få meter nedover fordi de tror at akebakken starter ved stasjonen. BU understreker at Korketrekkeren starter nedenfor Frognerseteren Restaurant.

Daglig leder ved Frognerseteren restaurant, Walther Kielieger, har ifølge BU fått utallige klager fra besøkende om forholdene.

Han har i flere omganger henvendt seg til kommunen og gjort oppmerksom på forholdene uten å motta svar. Dette mener BU er helt uakseptabelt og ber om at det blir ordnet opp i forholdene umiddelbart.

Les også: – Her må alle gå med brodder

Full forvirring

Bymiljøetaten opplyser i første omgang at det er Ruter som har ansvaret for gangveien og at klager er videresendt Ruter.

Ruter sier det eventuelt er deres operatør Oslo T-banedrift som er ansvarlig.

Oslo T-banedrift kjenner ikke til noen avtale og sier de kun har ansvaret for perrongen og en meter utenfor denne.

Bymiljøetaten hevder så at det er en avtale om at Oslo T-banedrift skal brøyte og «svartstrø» gangveien, slik at den ikke kan brukes til akebakke.

Oslo T-banedrift sier så at det ikke er en skriftlig avtale om dette.

Bymiljøetaten sier så at etaten ikke kan finne noen skriftlig avtale, men refererer til det er muntlig avtale om praksis.

Oslo T-banedrift stiller seg uforstående til dette og viser til at det ikke er vanlig for selskapet å påta seg brøyting og strøing av gangveier.

Der står saken akkurat nå. Begge parter lover at de skal finne ut av hvem som har ansvaret i løpet av kort tid, så gangveien blir mulig å bruke. I mellomtiden, vær forsiktig.

LES FLERE SAKER FRA BYDEL NORDRE AKER HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.