RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er en sorgens dag for Gamle Oslo


Hans Christian Lillehagen (Ap)
Hans Christian Lillehagen (Ap)
BU-leder i Gamle Oslo, Hans Christian Lille- hagen (Ap) er skuffet etter at bystyret ikke tok hensyn til bydelens synspunkter.

BJØRVIKA: Jeg er skuffet og sint på vegne av bydelen, sier, Hans Christian Lillehagen (Ap) til Østkantavisa, etter at bystyret onsdag vedtok planen for den så kalte barcode-tomta i Bjørvika.

Saken har vært svært betent særlig i Bydel Gamle Oslo, der et samlet bydelsutvalg har gitt uttrykk for sterk misnøye med forslaget som lå på bordet. Tidligere i vinter arrangerte bydelen en så kalt plansmie, der et alternativt forslag for Bjørvika ble lagt fram. Dette ble imidlertid ikke lyttet til fra sentralt hold.

Det er nå klart at Bydel Gamle Oslo har tapt på vesentlige punkter i barcodetomta. Dette er dramatisk for bydelen, og en sorgens dag for oss i Gamle Oslo, sa Lillehagen, som ikke la skjul på sin skuffelse.

Dagen før bystyrebehandlingen gikk SV overraskende sammen med byrådet, og sikret dermed et høyt utbyggingsvolum. For få uker siden gjorde Ap sentralt det samme for å sikre byggehøydene.

Begrunnelsene de to partiene bruker er påfallende like mer luft, lys og friområder til folket. Likevel mener Lillehagen at det er SV som må ta skylda for at bydelene i indre øst mister siktlinjer.

Vi var nære om å vinne saken, den sto og vippet, helt til SV oppsiktsvekkende gikk sammen med byrådet for å sikre utbyggingen av barcode. SV har latt bydelen i stikken, og må stilles til ansvar for at muren i barcode blir bygget. Ugjenkallelige beslutninger er fattet, så SV kan få bygget sin bystrand, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere