Gå til sidens hovedinnhold

Dette er et trist syn

Det lekker fra taket, barnehagen har i perioder ikke hatt styrer, barna må bruke uteklær inne og det er ikke nok dekketøy til alle.

SKULLERUD: Dette er virkeligheten til barna i Langerud barnehage. Nå har foreldrene sett seg lei og krever at bydelen rydder opp.

Det er nå så uverdige forhold i denne barnehagen at vi som foreldre vegrer oss for å sende barna hit, sier Elin Thorsen som har sønnen Espen i barnehagen.

Kliss vått

I de tre årene sønnen har gått i barnehagen har det vært lekkasje gjennom taket i barnas garderobe og i personalgarderoben. Dette fører til at klærne og gulvet blir vått.

Barna går i en barnehage hvor vannet renner inn gjennom taket og personalet må sette ut bøtter under lekkasjen. Når personalet prøver å ta kontakt med vaktmester til å komme og ordne lekkasjen, får de til svar at det ikke finnes tid, forteller Elin Thorsen oppgitt.

Samme eier

Langerud barnehage ligger i samme bygg som Langerud sykehjem. Mens barnehagen er nedslitt og forfallen er Langerud sykehjem under rehabilitering og ombygging.

Foreldrene er forundret over at ikke Omsorgsbygg, som eier både sykehjemmet og barnehagen, ikke rehabiliterer barnehagen i samme slengen.

Dette er en del av en kommunal bygning som totalrehabiliteres. Hvorfor kan de ikke ta barnehagen samtidig? spør Marius Thorsen seg.

Må bruke boblejakke

Listen over feil og mangler er lang. Foruten lekkasjen, mangler det for eksempel lister på utsiden av et vindu, letaket er pill råttent og provisorisk sikret, på treningsrommet er det elektriske anlegget koblet fra i påvente av sjekk.

I mellomtiden må barna og de ansatte bruke rommet med boblejakker. Det er også problemer med temperaturen i barnehagen. Enkelte ganger er det grisekaldt, mens andre ganger er det uutholdelig varmt.

Dessuten har barnehagen ikke råd til å kjøpe gardiner og persiennene fungerer ikke. Det er heller ikke nok dekketøy til alle barna. Barnehagen har også i perioder vært uten styrer og det er ikke avholdt møter i samarbeidsutvalget (SU) på lang tid.

Jeg synes det er trist. Det har vært en veldrevet barnehage i mange år, og de fem faste ansatte gjør alt de kan med det lille de har av ressurser. Det er ene og alene personalets skyld at vi fortsatt kan levere barna våre her hver dag, sier Elin Thorsen.

Bydelen må ta tak i dette og ikke bare briefe med full barnehagedekning når barnehager står og forfaller, sier Kristine Renton Rogers.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus