RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er et veldig positivt forslag


Gunnar Pedersen (H) mener det nye planforslaget på Ring 3 vil forbedre dagens situasjon. 
Foto: Øystein Dahl Johansen
Gunnar Pedersen (H) mener det nye planforslaget på Ring 3 vil forbedre dagens situasjon. Foto: Øystein Dahl Johansen
I det store og det hele synes jeg dette er et positivt forslag, sier leder av BMK-komiteen i Østensjø BU Gunnar Pedersen (H).

MANGLERUD: Han presiserer at denne saken ikke er behandlet i byutviklings-, miljø- og kulturkomiteen ennå, og at han kun uttaler seg på egne vegne.

Vi har jo ikke behandlet saken politisk ennå, men jeg skal sørge for at den blir tatt opp på første møte, som skal være om under 14 dager, for dette er en viktig sak, sier han til Nordstrands Blad.

Færre ulykker

Det er positivt at man får kollektivfelt slik at man får prioritert kollektivtrafikken i området. Det er også positivt at det blir lengre påkjøringsramper og retardasjonsramper i kryssene. Dette tiltaket er ikke noe som vil redusere trafikken og problemene bydelen vår sliter med, bortsett fra at nye påkjøringsramper vil kunne føre til færre ulykker. Jeg ser også at dette ikke vil føre til noen særlig miljømessig bedring, men at de gjør noe med støyskjermingen er veldig positivt.

Bekymret for anleggsperioden

Høyrepolitikeren ser også at det kan være noe negativt med arbeidene som skal gjøres.

Jeg bekymrer meg litt for selve byggeperioden og er redd for at den skal strupe trafikken. Det vil føre til mer køer og mer avgasser. Det verste med trafikken på Ringveien er jo når den blir stående og stange. Da spyr bilene ut gasser, særlig i bakken opp mot Høyenhall skole. Det kan bli noe lengre for en del gående og syklende i anleggsperioden, men jeg tror de fleste synes det er greit, så lenge resultatet blir at barn og ungdom i distriktet får en måte å komme seg fram på uten at de må gå langsmed Ringveien.

Forbedring

Et sted på strekningen ser han at situasjonen vil bli veldig forbedret sammenlignet med i dag.

Når man skal ut på Ringveien fra Traktorveien på Manglerud vil man i det nye planforslaget få bedre mulighet til å kjøre ut på veien. Aberet er at bussen har et gjennomgående felt fram til Manglerud og at kollektivfeltet opphører akkurat forbi denne av- og påkjøringen. Det betyr at man må passe seg for kollektivtrafikken. Likevel er det en forbedring av dagens situasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere