*Nettavisen* Nyheter.

Dette er jo livsfarlig!

En diger snøhaug presser alle fotgjengerne ut i veien ved Røa-krysset. Foto: Fredrik Eckhoff

Hvem har ansvaret for dette? tordner Akerspostens lesere, med henvisning til en voldsom snøhaug som presser fotgjengere ut i Røa-krysset.

Klikk på bildet for å forstørre.

En diger snøhaug presser alle fotgjengerne ut i veien ved Røa-krysset. Foto: Fredrik Eckhoff

Klikk på bildet for å forstørre.

En diger snøhaug presser alle fotgjengerne ut i veien ved Røa-krysset. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

RØA: En eldre dame i rullator skyver seg forbi den store snøhaugen som i flere dager har sperret fortauet utenfor 7-Eleven i Røakrysset. Flere personer stanser for å hjelpe. Litt senere kommer en annen person med hunden i bånd, rett ut i veien foran en postbil. Like bak går en kvinne med barnevogn. Heller ikke hun kommer seg unna Vækerøveien.

Du skal ikke sitte lenge og observere i Røa-krysset for å oppdage livsfarlige situasjoner.

Hvem har ansvaret?

Ullern Avis Akersposten har de siste dagene blitt nedringt av lesere som lurer på hvem som er ansvarlige for at det aktuelle området blir ryddet for snø.

Det har riktignok snødd mye sist helg, MEN det har ikke vært ryddet på fortauene utenfor 7-11 og Esso de siste tre ukene. Det har i denne tiden vært kun circa en halv meter opptråkket snø-gjørme ytterst på fortauet, sier en av våre lesere tydelig oppgitt.

Sjekk ditt lokalvær her!

Dette er jo livsfarlig, ikke bare for dem med rullator eller barnevogn, sier en annen oppgitt leser.

Akersposten.no har nå delvis nøstet opp i ansvarsforholdet. I utgangspunktet er fortauet i Vækerøveien Samferdselsetatens ansvar, men i følge kontrollingeniør i Samferdselsetaten, Frank Liland, er dette området litt i gråsonen.

Vi tror akkurat denne snøhaugen stammer fra opprydningen på den private gårdsplassen, og derfor ikke er Samferdselsetatens ansvar, sier Liland til Akersposten.no.

"Dumper" snøen

I følge Liland er snødumping på offentlige områder et stort problem.

Vi ser ofte at de private dytter ut snøen på de offentlige områdene slik at de skal slippe å kjøre den ut selv, sier han.

Dette er egentlig strengt forbudt i henhold til veiloven, og kan i utgangspunktet politianmeldes, sier han.

Gårdeier i dette tilfellet er Olaf Randklev, og han er ikke like sikker på at dette er hans ansvar. Han peker på at den store haugen ligger på grensen, og at ansvaret i hvert fall er delt.

Ryddes i natt

Liland kan uansett melde at den aktuelle snøhaugen vil bli ryddet vekk natt til onsdag. Da kommer en hjullaster for å fjerne snøen fra hele Røa-krysset.

Vi må prioritere slike områder som Røa, hvor det er en del velferdstiltak som benyttes av eldre, sier han.

Griniveien er statlig vei, og dermed ikke det kommunales ansvar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.