Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Jordals rullende helter

Alder spiller ingen rolle når skatere fra nærmiljøet går sammen om å redde det gamle rullebrettanlegget på Jordal.

JORDAL: Området er godt kjent for sitt omdømme innen idrett. Fotball, ishockey, amerikansk fotball, håndball og en rekke andre grener er forbundet med både Vålerenga og Jordal. Nå skal det sannelig skapes nye stjerner innen rullebrettmiljøet også.

Sammen med en gjeng kreativ ungdom har seniorskater, Joakim Wang (40+), tatt grep og starta "Rulle-Jordal rulleklubb".

Farlig anlegg

– Det var rett og slett så dårlig stelt at det kunne endt med en ulykke om ingen tok grep og pussa opp dette, i utgangspunktet, flotte anlegget, forteller Joakim.

Han har bodd i nabolaget de siste 12 åra, og har i tillegg vært flittig bruker av det populære brettet med fire hjul siden åttitallet.

– Vi har vært en gjeng som har slått i noen spiker og bytta noen plater innimellom, men nå hadde prosessen gått så langt at noe bare måtte skje, fortsetter han.

Som primus motor for planen om en fullstendig oppussing forsøkte Joakim først å søke om midler gjennom kommunen, uten hell.

– Vi var i utgangspunktet ikke organisert, så da fikk vi tommelen ned til støtte. Derfor har vi nå starta en egen klubb, slik at vi kan søke om offentlige midler i årene som kommer.

Redningen

Uten penger kommer man imidlertid ikke langt. Hjulfolket på Jordal måtte tenke nytt.

– Jeg tok kontakt med Seven Eleven. De var ikke bare villige til å bidra med småpenger, men hosta opp 200.000 kroner! Dette er faktisk det som skal til for å redde hele prosjektet! Kommunen har sagt ja til at vi finansierer det på denne måten, så her er alle fornøyde. Ikke minst den flotte gjengen med ungdommer som står på gratis for at dette skal la seg gjennomføre. De får et eierskap til anlegget når de faktisk slår i spikerne selv, noe som også bidrar til en mer positiv innstilling fra ungdomsmiljøet, mener Wang.

Flere av ungdommene sitter også som styremedlemmer i klubben.

– Jeg er over førti, så jeg vet jo ikke hva 13 år gamle ungdommer synes er kult. Da er det bedre at de er med på å bestemme selv, mener den mildt sagt engasjerte initiativtageren

Åpningen markeres allerede 4. juli, og da blir det konkurranser, grilling og halsbrekkende akrobatikk med brett. Helgen 31. juli og 1. august arrangeres egen skatecamp for jenter, mens det uka etter skal måles hvem som er norgesmester på sparkesykkel.

– Vi ønsker at dette skal være et sted for alle, enten de kjører rulleskøyter, skateboard eller sparkesykkel. Rulle-Jordal rulleklubb har kommet for å bli, og innen tre år har vi landets beste skatepark, garanterer Wang.

– Man må jo si det litt hårete!

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene