Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er næringsfiendtlig

Det sier Frogner-politikeren om bydelsadministrasjonen og de røde partienes skjenkeforslag.

HEGDEHAUGSVEIEN/PARKVEIEN: Carl-Henrik Bastiansen er forundret over at bydelsadministrasjonen vil stramme inn Kunstnernes Hus' skjenketid, og tilsvarende oppgitt over at Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil nekte Romancefabrikken å servere alkohol i det hele tatt.

Trodde det var en trykkfeil

Søknadene ble behandlet i forrige ukes møte i helse-, unge-, sosial- og kulturkomiteen (HUSK), som ledes av Bastiansen.

Under behandlingen gikk samtlige partier inn for å la Kunstnernes Hus opprettholde dagens skjenking – også i det planlagt utvidede området på plenen.

– Jeg trodde først anbefalingen om avslag var en trykkfeil i sakspapirene, men etter å ha forhørt meg med administrasjonen ble jeg gjort oppmerksom på at dette ikke var tilfelle, sier han. – Dette stedet gikk konkurs for noen måneder siden, og hvis noen flere plasser kan bidra til at de kan drive lønnsomt kan jeg ikke se problemet med det, sier han.

Straff før åpning

Men komiteen var ikke like samstemte da saken om Romancefabrikken (i Parkveien 19) ble diskutert.

Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet ønsket å reversere bydelsadministrasjonens forslag om å nekte servering. Det gjorde hverken Arbeiderpartiet eller Sosialistisk Venstreparti.

– Jeg har full forståelse for at naboene ønsker seg en god natts søvn. Samtidig blir det veldig spesielt å straffe et serveringssted som ennå ikke har åpnet på grunn av adressen, sier Bastiansen, som mener man burde kommet med et eventuelt avslag langt tidligere i prosessen.

– Dette skulle de tatt tak i da eiendommen ble regulert. For meg blir det direkte næringsfiendtlig å nekte skjenking etter at man har godkjent omregulering, og folk trolig har brukt millioner på oppussing, sier Bastiansen.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen