RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er trafikalt grunnkurs:

Det er både fordeler og ulemper ved at alle nå må fullføre trafikalt grunnkurs. Kurset, som før bare gjaldt 16- åringene, skal sørge for holdningsendringer hos nye bilister.

Oslo: Trafikalt grunnkurs har som målsetning å "bidra til at elevene får en grunnleggende forståelse for hva kjøring med det aktuelle kjøretøyet innebærer", heter det i de nye reglene som ble vedtatt 1. oktober i fjor.
På lang sikt håper myndigheten at kurset kan føre til en nedgang i bilulykker for ferske sjåfører, som i dag er en meget belastet gruppe i ulykkestatistikkene.
Og flere kjørelærere mener et slikt kurs kan ha en positiv innvirkning på nye sjåfører.
Det er helt klart nødvendig, sier Rolf Halvorsen ved Trygg Trafikk kjøreskole på Tveita.
Intensjonen var jo at 16-åringene skulle få opplæring i holdninger til det å kjøre bil.
Best for de yngre
Kurset er nok best egnet for de yngre sjåførene som mangler livserfaring, mener Tore Fossum ved Stovner og Groruddalen trafikkskole, men at innføring av obligatorisk førstehjelp er meget positivt for alle.
Det at alle nye sjåfører nå må gjennom samme programmet, er også sett på som en positiv utvikling.
Når man blir 20, 25 og 30 år faller litt av nødvendigheten av dette kurset bort, men hvis man skal lage en regel så er det jo greit at den gjelder for all, sier Halvorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere