RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er trendy i vintermørket


Matte og skinnende overflater i samme antrekk er en raffinert vintertrend, her fra Marc by Marc Jacobs.
Matte og skinnende overflater i samme antrekk er en raffinert vintertrend, her fra Marc by Marc Jacobs. Foto: Foto: Kathy Willens/AP
Denne krisevinteren holder det å skinne med en matt, sofistikert glans.

 Balmain og Marc by Marc Jacobs setter tonen, og lar vinterens mote få en touch av metallisk glans. Den som trives med å skinne litt, kan finne lignende plagg også i kjedebutikkene.

Motebloggeren Sofia Hedström har sans for stilen, og forteller at metallene kommer tilbake i moten med jevne mellomrom.

– I vinter er metallglansen innslag i en mer omfattende materialmiks, og får ikke råde grunnen alene. Dries van Noten bruker for eksempel både gullstoff, svart stoff og mønstret stoff i ett og samme plagg, sier Hedström.

Liver opp

Også i hverdagen skal det ifølge moteekspertisen nå være rom for edle metaller. Hva med en vest strikket i gullgarn, over en tynn, enkel skjorte? Eller et par bukser i skimrende stoff?

– Metallene liver opp hverdagsklærne. Jeg synes man skal bruke dem som en kontrast. Et metallisk plagg er fint til en ellers lavmælt klesstil, sier Sofia Hedström.

Festlig

I partygarderoben er de metalliske tekstilene mer opplagte. At de samtidig gir en snev av romfartsfølelse, bidrar til den optimistiske tonen.

– Den metalliske overflaten står for framtidstro og glede. På 1960-tallet, da romfartskappløpet pågikk, sto metallene sterkt hos moteskaperne. Senere ble stilen tatt opp igjen av 1970-tallets diskodansere, rekapitulerer Hedström.

Gullskimrende hotpants, sist sett på Kylie Minogue, er 70-tallet om igjen – og helt riktig denne vinteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere