RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolebarna får trafikk opp på fortauet i begge retninger, men det er ikke et problem mener PA-entreprenør Foto: Vidar Bakken
Skolebarna får trafikk opp på fortauet i begge retninger, men det er ikke et problem mener PA-entreprenør Foto: Vidar Bakken

Dette er ulovlig

Trafikken går konstant på fortauet på skoleveien til Lilleaker skole. Samferdselsetaten er ikke fornøyd med entreprenøren.

LILLEAKER: Etter det provisoriske trafikklyset i Ullernchausseen tar biler, busser og annen tungtrafikk veien om fortauet, da gravemaskinene gjør det trangt i veibanen.

Samtidig kommer lokaltrafikk imot, som også må bruke fortauet. Denne trafikken deles med skolebarna. Ved de siste snøfallene var det også lite fortau å snakke om.

Fysisk skille

Vi har gitt klar beskjed til entreprenøren og har tatt opp dette med kjøring på fortau flere ganger. Kjøring på fortau tillater vi ikke. Det skal være et fysisk skille mellom biltrafikk og de gående. Dette skal jeg ta opp med entreprenøren med en gang og sørge for at det blir brakt i orden, sier avdelingsingeniør Bjørn Ackenhausen i Samferdselsetaten.

Ukjent problematikk

Selv om redaksjonen har fått henvendelser fra flere hold om problematikken, er denne ukjent for Lars Fredrik Moe-Helgesen i PA-Entreprenør. Ullern Avis Akersposten sendte over flere bilder som viste situasjonen med fortauskjøring.

Moe-Helgesen hadde ikke sett bildene da vi henvendte oss for andre gang.

Vi har satt ut flere miniguards lenger opp i veien. Arbeidet blir gjort nå. Ellers ser vi ikke på dette som noe problem. Miniguardsene lenger ned forteller bilistene hvor de skal kjøre. Jeg har ikke hørt at dette skal være et problem tidligere og jeg har jevnlig kontakt med rektor på Lilleaker skole, sier Moe-Helgesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere