*Nettavisen* Nyheter.

Dette er vårmoten

Se frem mot lysere tider

Ekspertene forteller deg hva du kan forvente å se i butikkene denne våren!

KVINNEGUIDEN.NO:
Hver sesong er det alltid noe mote som kommer tilbake, og heldigvis kan du beholde mange av plaggene du investerte i tidligere. Vårmoten i år vil nemlig være litt mer edgy og rocka enn tidligere år.

Lær og strass

Emina Alivodic, stylist hos Gina Tricot, forteller at du kan la deg inspirere av designer Alexander Wang.

- Detaljer som lær og strass, grafiske mønstre, paljetter, utvasket denim, blåfarger, aprikosfarger og print er blant hovedtrekkene, forteller Alivodic om vårens mote.

Samtidig understreker stylisten at det du ikke nødvendigvis må gå for en helrocka look, men at elementene kan kombineres også med andre stiler.

- Enten kan man vektlegge en myk siluett med korsett sammen med jeans, den tekniske formen med draperinger og fall bak på ryggen, eller man kan gå for den vide, avslappede looken med en løs tunika, forteller hun.

LES OGSÅ: Dyrisk mote

Romantisk

Cubus satser stort på pasteller og en romantisk stil denne våren. Innkjøper hos Cubus, Silje Bergholm, mener at blomstrete tunikaer, hvite kjoler i tynne materialer samt lette skjorter med striper og ruter blir å se i butikkene til våren.

- Seiler-og marinemoten med rødt, hvitt og blått kommer for fullt. I tillegg vil du se ruteskjorter og slitt denim. Pasteller får stort fokus, men også sterke farger som blått, oransje og korall fortsetter som ledende elementer, sier hun.

Også Cubus satser på en mer rocka del av moten og Bergholm forteller at bikerdetaljer blir enda mer aktuelt, spesielt sort skinn og bukser med en hjemmesydd look.


LES OGSÅ: Hot i halsen

Seglersko

Elin Carlsen, kjedesjef hos Bianco, forteller at skomoten til våren vil være sporty blandet med det glamorøse hvor pumps møter sneakers i blant annet kilehælform med snøring og gummisåle, og hightops med blonder.

- Pasteller og duse farger kommer sterkt denne våren, også på skofroten. I tillegg vil du se sandaler med elastiske reimer, etninske sandaler, det blir mye vodootema i sort og platåpumps, kilehæler, og ikke minst blir seilersko kjempehot, sier Carlsen.


Les flere motesaker på Kvinneguiden.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag