Gå til sidens hovedinnhold

Dette er vårt!

Bydel Ullern vil ha parkområde der de gamle bomstasjonene på Maritim lå. Statens vegvesen vil noe helt annet.

MARITIM: Statens vegvesen vil ikke tilbakeføre området hvor de gamle bomstasjonene på Maritim lå, slik bydelen tidligere var forespeilet. I stedet skal det bygges en kontrollplass for tunge og lette kjøretøyer, med blant annet vekt for trailere og lastebiler.

Ikke informert

Dette er noe vi slett ikke ønsker. Vi hadde sett for oss at dette skulle bli et flott sted for befolkningen. Her forsvinner det jeg kaller indrefileten ut mot sjøen, innerst i Bestumkilen. Arbeidet er satt i gang uten at bydelen er informert, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

Nå kommer det i stedet en diger vektstasjon for trailere ut mot sjøen. Vi fikk et varsel om planene i fjor som bydelen har protestert mot. Siden har vi ikke hørt noe, sier Pedersen.

Håper det ikke er for sent

Bydelen har inkludert bomområdet i sin mulighetsstudie for bruk av Bestumkilen, hvor området skal tilrettelegges for bruk av allmennheten.

Jeg har tatt kontakt med byrådet og plan- og bygningsetaten. Vi er som sagt ikke blitt informert om dette inngrepet og har dermed ikke hatt mulighet til å påvirke prosessen. Dette er vårt område og jeg spør om Statens vegvesen uten videre kan gjøre dette. Svaret er forhåpentligvis nei, sier Pedersen, som håper det ikke er for sent å stoppe arbeidet.

Få steder egnet

Kontrollplassen skal også brukes av politiet til ruskontroller, bilbeltekontroller med mer. Kontroll av ulovlig last og bremser skal også foretas her. Vegvesenet mener det er behov for en kontrollplass i dette området, da det er få steder som er egnet på E18 vestfra inn mot Oslo.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe