*Nettavisen* Nyheter.

Dette får du til jul!

- Det ligger mange diamanter under juletrærne i år, sier Katja Thoresen hos Thune. Foto: Foto: Ine-Elise Høiby

- Vi ser at folk er veldig opptatt av merkevarene, og velger gjerne det fremfor kvalitet, sier Kine Gjetrang hos Thune i Karl Johans gate.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ticket to ride er et strategispill for hele familien hvor man skal bygge togbaner i Europa (Foto: Ine-Elise Høiby).

Klikk på bildet for å forstørre.

Chopards klokke er en fantastisk klokke i rosegull med diamanter (Foto: Ine-Elise Høiby).

Klikk på bildet for å forstørre.

Thune har klokker fra Tissot som nesten er som en datamaskin med alle ens funksjoner (Foto: Ine-Elise Høiby).

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette er bokhandelen Arks "skjulte skatter", sier Marit Grue (Foto: Ine-Elise Høiby).

OSLO: Julaften er rett rundt hjørnet, og mens mange er ferdig med julegavene for lengst, har andre så vidt startet. Ark og Thune i Karl Johans gate har samlet et par ting som ligger under mange juletrær i byen, og kanskje får de som ennå ikke er ferdig med julehandelen et par tips.

Les også: Dette ønsker kjæresten din seg EGENTLIG til jul

Norsk selger best

Bokhandelen Ark i Karl Johans gate selges det godt med bøker av norske forfattere nå før jul.

- Jon Michelet med «Sjøens helt», Per Pettersons «Jeg nekter» og biografien om Dronningen er gode bøker vi selger mye av om dagen, mens for barn er det «En pingles dagbok» som gjelder, forteller Marit Grue hos Ark.

- Vi har jo også et par skjulte skatter som vi burde solgt mer av, og mine favoritter er Vigdis Hjort med «Leve posthornet» og Pedro Armona-Alvarez med «Og været skiftet og det ble sommer og så videre», sier Grue.

Les også: Thorleif ga julegave som varmer

For spillfamilien

Nå før jul er det nok av gode tilbud i butikker landet rundt, og Ark selger godt med spill de har på 50 prosent avslag i hele julen.

- «Bezzerwizzer» og «Ticket to ride» er to spill som selger veldig bra nå i førjulstiden, og vi har mange andre spill for store og små, avslutter Grue.

Vi iphone 5: Sjekk vår julekalender

Velger merke fremfor kvalitet

Kine Gjetrang og Katja Thoresen jobber i Thune og har glitrende smykker og klokker til hele familien, og ser at klokker er svært populært i år.

- Klokkene fra Marc Jacobs blir revet vekk, det er ikke mange dagene siden det var fullt av klokker her, vi rekker ikke å fylle på fort nok omtrent, forteller Thoresen.

- Tissot har en klokkemodell vi kaller T-Touch som er svært populær hos menn. Det er flere forskjellige typer som egner seg bra til seiling, dykking og racing, i tillegg til vanlig bruk, sier Gjetrang.

- Vi ser at folk er veldig opptatt av merkevarene, og velger ofte merkeklokkene som ikke alltid er like bra kvalitet som de sveitsiske man kan ha livet ut, sier Gjetrang.

«Diamonds are a girl’s best friend

Diamanter går aldri av moten, og allianseringer og ringer med én diamant selges det godt av hele året, men har en merkbar endring før jul.

- Princess cut diamanter er de absolutt beste, og det er veldig mange fine smykker som kan brukes til både hverdag og fest, sier Thoresen.

Gullskatt

- Chopard har fantastiske smykker, og vår «skjulte skatt» er en helt utrolig klokke fra Chopard med flate skiver, rosegull og diamanter. Hele klokken er i gull og er noe av det mest fantastiske vi har, avslutter Thoresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.