*Nettavisen* Nyheter.

Dette handler om levekår, ikke hudfarge

SNAKKET FOR 300: Publikum var kommet fra fjern og nær for å høre statssekretær Ahmad Ghanizadeh innlede til dagsseminaret om tiltak for barn og unge i Groruddalen. Foto: FOTO: JULIE MESSEL

– Grouddalssatsingen handler om å dra lasset i samme retning, uttalte statssekretær Ahmad Ghanizadeh.

Klikk på bildet for å forstørre.

FRA ENGLAND: Skoleforsker Adam Newman Turner, fra universitetet i Coventry snakket om utdanning på tvers av kulturer.

ØKERN: Han innledet foran en fullstappet konferansesal på Økern torsdag morgen.Temaet på erfaringsseminaret som IMDI (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) arrangerte handlet om barn og unge i Groruddalen og på Søndre Nordstrand, og erfaringer knyttet til tiltak gjort for denne gruppen.

Snakke stedet «opp»

I salen satt 300 personer som jobber med barn og unge i Oslo generelt, Groruddalen og Søndre Nordstrand spesielt.

– Alle barn har samme rettigheter til et godt og trygt oppvekstmiljø. I vårt arbeid i departementet er vi opptatt av å snakke områder opp, ikke ned, uttalte statssekretær i Mangfolds- og inkluderingsdepartementet, Ahmad Ghanizadeh.

– Vi bevilger 37 millioner kroner årlig til prosjektet gratis kjernetid i barnehager. I Groruddalen viser det seg at ni av ti familier i Groruddalen, med fire og femåringer, benytter seg av tilbudet. Gratis kjernetid er med andre ord en katalysator for inkluderingsarbeidet i denne delen av byen, understreket Ghanizadeh.

LES OGSÅ: – Barnehagen er inkluderingens popstjerne

Men ulik hudfarge til tross. Det er ikke nødvendigvis her Groruddalens utfordringer ligger:

En Fafo-rapport fra 2008 viser at Groruddalsbeboere med innvandrerbakgrunn er i større grad i utdanning og i jobb, enne Oslofolk med innvandrerbakgrunn generelt, påpekte statssekretæren.

Utdanning er bærebjelke

Groruddalsproblematikk handler ikke nødvendigvis om hudfarge, men om levekår, poengterte han.

– Utdanning er en bærebjelke for å utjevne levekårsforskjeller. Alt det gode arbeidet som gjøres i Groruddalen og i Oslo-sør-satsningen må bli kjent, og vi må dele den erfaringen med hverandre slik at flere får nytte av den kunnskapen dere sitter på, sa Ganizadeh.

Imdi-direktør Alv Sørland, som selv har erfaring fra Husbankens områdeløft, og derigjennom kjenner mange prosjekter godt, var ikke i tvil:

– Det er fantastisk at så mange deltar!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag