RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SNAKKET FOR 300: Publikum var kommet fra fjern og nær for å høre statssekretær Ahmad Ghanizadeh innlede til dagsseminaret om tiltak for barn og unge i Groruddalen.
SNAKKET FOR 300: Publikum var kommet fra fjern og nær for å høre statssekretær Ahmad Ghanizadeh innlede til dagsseminaret om tiltak for barn og unge i Groruddalen. Foto: FOTO: JULIE MESSEL

Dette handler om levekår, ikke hudfarge

– Grouddalssatsingen handler om å dra lasset i samme retning, uttalte statssekretær Ahmad Ghanizadeh.

ØKERN: Han innledet foran en fullstappet konferansesal på Økern torsdag morgen.Temaet på erfaringsseminaret som IMDI (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) arrangerte handlet om barn og unge i Groruddalen og på Søndre Nordstrand, og erfaringer knyttet til tiltak gjort for denne gruppen.

Snakke stedet «opp»

I salen satt 300 personer som jobber med barn og unge i Oslo generelt, Groruddalen og Søndre Nordstrand spesielt.

– Alle barn har samme rettigheter til et godt og trygt oppvekstmiljø. I vårt arbeid i departementet er vi opptatt av å snakke områder opp, ikke ned, uttalte statssekretær i Mangfolds- og inkluderingsdepartementet, Ahmad Ghanizadeh.

– Vi bevilger 37 millioner kroner årlig til prosjektet gratis kjernetid i barnehager. I Groruddalen viser det seg at ni av ti familier i Groruddalen, med fire og femåringer, benytter seg av tilbudet. Gratis kjernetid er med andre ord en katalysator for inkluderingsarbeidet i denne delen av byen, understreket Ghanizadeh.

LES OGSÅ: – Barnehagen er inkluderingens popstjerne

Men ulik hudfarge til tross. Det er ikke nødvendigvis her Groruddalens utfordringer ligger:

En Fafo-rapport fra 2008 viser at Groruddalsbeboere med innvandrerbakgrunn er i større grad i utdanning og i jobb, enne Oslofolk med innvandrerbakgrunn generelt, påpekte statssekretæren.

Utdanning er bærebjelke

Groruddalsproblematikk handler ikke nødvendigvis om hudfarge, men om levekår, poengterte han.

– Utdanning er en bærebjelke for å utjevne levekårsforskjeller. Alt det gode arbeidet som gjøres i Groruddalen og i Oslo-sør-satsningen må bli kjent, og vi må dele den erfaringen med hverandre slik at flere får nytte av den kunnskapen dere sitter på, sa Ganizadeh.

Imdi-direktør Alv Sørland, som selv har erfaring fra Husbankens områdeløft, og derigjennom kjenner mange prosjekter godt, var ikke i tvil:

– Det er fantastisk at så mange deltar!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere