RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette har de ventet på så lenge


Jubelkake: Menighetsforvalter Vigdis Nielsen Bø serverte kake til lunsj torsdag for å markere at Nordstrand kirke skal utvides. Ingen tilfeldighet at Frank Hagen i byggekomitéen og prost Tore Kopperud var de første som fikk smake på jubelkaken. Foto: Aina Moberg
Jubelkake: Menighetsforvalter Vigdis Nielsen Bø serverte kake til lunsj torsdag for å markere at Nordstrand kirke skal utvides. Ingen tilfeldighet at Frank Hagen i byggekomitéen og prost Tore Kopperud var de første som fikk smake på jubelkaken. Foto: Aina Moberg
En enstemmig byutviklingskomité sa onsdag kveld JA til utvidelsen av Nordstrand kirke. Vedtaket ble feiret med jubelkake på menighetskontoret.

NORDSTRAND: Det var en rørt Frank Hagen som tok ordet mens bløtkaken ble fortært. 75-åringen har stått på for kirkeutvidelsen i tretti år. I Rådhuset onsdag fikk han "lønn for strevet" da samtlige komitémedlemmer stemte for å gi dispensasjon fra reguleringsplanen.

Sterk opplevelse

– Det var en så god tone, en så god ånd. Jeg følte at politikerne virkelig vil bydelen og menigheten vår alt godt, sier Hagen.

Han ønsker spesielt å fremheve merknaden fra Venstre.

– Den gikk lengre enn byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksens innstilling. Det var en utrolig applaudering, en skikkelig poengtering av behovet for ny kirke. Alle sluttet seg til. Vi kunne ikke ønsket oss mer. En veldig sterk opplevelse, forteller Hagen.

Les også Nordstrands Blads leder: Kirkejubel

Landemerke

Men hans takksigelser gjelder langt flere enn politikerne.

– Bydelen, Nordstrand Vel, musikkrådet, Pål Gundersen i byggekomitéen, Kirkevergen, Kirkelig fellesråd, hele nærmiljøet. Et team som har stått samlet i mange motbakker.

– Resultatet er blitt en arkitektonisk løsning kombinert med en behørig gjenkjennelsesfaktor av kirkebygget. Landemerket på Nordstrand blir stående, jubler Frank Hagen, beskjeden på vegne av sin egen rolle gjennom tretti år.

Menighetsforvalter Vigdis Nielsen Bø får imidlertid plassert rosen der den hører hjemme.

– Kjære Frank, vi er deg en stor takk skyldig. Det er din klokskap og din kjennskap til hvordan man går frem som har styrt dette i land. Alle ære til deg!

Samarbeid

Også assisterende kirkeverge, Bjarne Neerland, benyttet anledningen til å komme med ros:

– Dette har vært "stayerarbeid" så det holder. Dere har opplevd mye motstand, men holdt ut. Full politisk støtte er en trygghet på veien videre. Fortsett i det gode sporet, nå har dere mulighet til å utvikle menigheten, ikke bare få et flott bygg. Nøkkelen er samarbeid mellomdere og oss, sa han.

Og nettopp det gode samarbeidet blir viktig å videreføre i årene som kommer.

– Det store prinsipielle hinderet er nå passert, og vi står foran en firedelt utfordring. Detaljprosjektering, økonomi, pedagogisk utfordring og fysisk utbygging/menighetsutbygging må gå hånd i hånd, presiserer Frank Hagen.

75-åringen ser frem til dagen det nye kirkebygget kan taes i bruk.

– Det er mange detaljer som gjenstår. Vi må ta og gi slik at løsningene blir gode for generasjoner fremover, mener han.

Kanskje 2012

Første skritt på veien er penger til utvidelsen. Minst 50 millioner kroner må bevilges

– Med den store støtten politikerne har gitt oss de siste to ukene, må de bare følge opp når budsjettet for 2011 skal komponeres, mener Nils Martin Espegren, nestleder i menighetsrådet og medlem i den lokale byggekomitéen.

Torbjørn Borgen, bygg- og anleggsjef i Kirkelig fellesråd, går ett skritt lenger:

– Vi ser frem til å komme i gang med riving og bygging i 2012!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere