*Nettavisen* Nyheter.

Dette har jeg gledet meg til

Rektor Tom Wittenberg på Ekeberg skole hadde 81 nye elever å ønske velkommen mandag morgen.

Mange tusen 6-åringer har gått spente i lang tid. Endelig skulle de få begynne på skolen. Men ikke bare de små hadde forventninger. Dette har jeg gledet meg til lenge, sa rektor Tom Wittenberg på Ekeberg skole.

EKEBERG: Det er alltid hyggelig å kunne ta imot førsteklassingene, sa rektor bare en halvtime før han skulle ut på trappen og hilse på 81 nye elever.

For vi i skoleledelsen har forventninger, lærerne er spent på hvordan elevene er, foreldrene husker hvordan de selv hadde det på sin første skoledag - og selvfølgelig har 6-åringene en skrekkblandet fryd i seg.

Frykter full skole

På Ekeberg ble 81 elevnavn lest opp og fordelt på tre klasser.

Det holder akkurat, men vi får problemer de kommende år, sier Wittenberg. Vi har ingen ledig kapasitet ut over tre klasser på hvert trinn, og allerede neste år frykter jeg vi overskrider kapasiteten.

Trafikketaten til stede

I forbindelse med skolestarten stiller lærerne i år med genser som forteller at "Jeg er sjefen", elevene har fått T-skjorter som forteller at de skal lære å lese, skrive og regne, og alle får grønne capser fra Oslo kommune som forteller at uerfarne fotgjengere er på vei.

Direktøren for Trafikketaten, Per Morstad hadde i år valgt Ekeberg skole for utdeling av disse.

Les mer fra skolestart i papiravisen torsdag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.