RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAMARBEID: Tore Juell har klart å få mange aktører med på å etablere et sommergalleri.
SAMARBEID: Tore Juell har klart å få mange aktører med på å etablere et sommergalleri.

Dette har vi ventet på!

Mange har lenge etterlyst et galleri eller lokalt kunstmuseum i Kragerø. Et sted hvor den beste lokalproduserte kunsten kan henge, og en arena hvor kommunens kunstsamling kan komme til syne. Nå har en av de fremste nålevende kragerøkunstnerne, Tore Juell, tatt initiativet til et sommergalleri i Postgården. Gårdeier Lars Kjendal bidrar, og det samme gjør kommunen, banken, historielaget og lokale kunstsamlere. Resultatet får vi se først ved åpninga 10. juli, men alt tyder på at dette kommer til å bli en av de riktige høydepunktene i «kunst-Kragerø» 2014.
Juell har ambisjoner om å lage noe mer enn et sommergalleri. En venneforening er på trappene, og tanken er å kunne drifte et galleri, og samtidig bygge opp et fond til innkjøp av kunst. Dette vil være en ideell måte å ta vare på lokal kunsthistorie på.
Kragerø er en kunstby, noe som også i år understrekes av alle utstillingene i og utenfor byen. At det endelig settes kraft bak drømmene om et lokalt galleri eller kunstmuseum, er derfor høyst prisverdig. Vi håper sommergalleriet blir en suksess - og en forløper til noe mer varig.
Sommer uten seksjoner
Fra og med denne uka vil KVs papiravis være litt annerledes enn vanlig. Fordi sommerukene bringer med seg en annen stoffmiks enn den vi vanligvis har - med for eksempel mer kulturstoff og mindre politikk - fjerner vi kultur- og sportsseksjonene fram til midten av august. Det gjør at nyhets-, sports- og kultursaker blandes mer enn vi pleier å gjøre. Våre faste næringslivssider går også ut i sommer, av samme fleksibilitetsårsaker som nevnt over. Også disse sidene vil være tilbake på torsdager etter sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere