*Nettavisen* Nyheter.

Dette irriterer jentene på Instagram, gutter!

Ikke gjør dette på Instagram, gutter. Det irriterer jentene. Foto: Illustrasjoner/montasje: Clipart, Instagram, Wordsonimages

– Jeg må innrømme at det irriterer meg litt når gutter poster speilbilder av seg selv. Det virker bare litt feil.

Instagram er en app brukt av flere millioner mennesker verden over. Gjennom appen deler man bilder med sine følgere, venner og bekjente.

Ungdommen er kanskje en av de gruppene som er mest aktiv på Instagram. I prat med fem jenter er det klart at noen spesielle bilder irriterer og provoserer mer enn andre. Det irriterer ekstra mye når bildene kommer fra det motsatte kjønn.

Marte Helseth

Marte Helseth (18) er helt klar på hva som provoserer og irriterer. (Foto: Privat)

Marte Helseth: – Når gutta poster bilder av maten de har laget seg og gjerne tagger ord som «gains» og «proteiner» under. Jeg skjønner ikke poenget med å skryte over hvor mye og sunn mat man spiser. Jeg kunne hvertfall ikke brydd meg mindre.

Hanne Winje: – Gutter poster egentlig ikke så utrolig mye på Instagram i forhold til oss jenter. Men jeg må innrømme at det irriterer meg litt når gutter poster speilbilder av seg selv. Det virker bare litt feil.

ER DU ENIG? HVA ER DET MEST IRRITERENDE GUTTER POSTER PÅ INSTAGRAM? KOMMENTER UNDER!

LES OGSÅ: – Tren for å være sunn, ikke for instagram!

Nora Saifi

Nora Saifi (18) er selv en flittig bruker av Instagram. (Foto: Emma Thogersen Martinsen)

Nora Saifi synes også dette med posting av trening og mat er irriterende. Hun blir spesielt provosert av de guttene som legger ut bilder av «proteinshakene» de har brukt masse penger på og håper får dem til å bli større.

Gina Sande

«Quotes» er det som irriterer Gina Sande (18) mest. (Foto: Emma Thogersen Martinsen)

Gina Sande: – Jeg synes det er litt rart når gutter poster seriøse «selfies» med en lang undertekst som enten er en dyp sangtekst eller et filosofisk «quote» fra nettet.

Bahare Sharifian er i stor grad enig i både Marte og Nora når det kommer til alle bilder som har med trening å gjøre. Samtidig er det en ekstra ting som kan provosere henne:

– Mange gutter legger ut så meningsløse bilder. Da snakker jeg om for eksempel en post hvor de tar bilde av et bilhjul med masse rare, tilfeldige «tags» under.

ER DU ENIG? HVA ER DET MEST IRRITERENDE GUTTER POSTER PÅ INSTAGRAM? KOMMENTER UNDER!

LES OGASÅ: Guttene har talt: Ikke gjør dette på Instagram, jenter

Instagram

LES MER FRA UNGDOMSREDAKSJONEN HER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.