*Nettavisen* Nyheter.

Dette kameraet vet hvor du har vært

Trenger du et lommevennlig kamera med mye zoom er TZ10 et sikkert valg.

Husker du ikke om bildene er fra Las Vegas, Las Palmas eller Lesja? Panasonic TZ10 husker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kameraet er utstyrt med GPS.

Klikk på bildet for å forstørre.

Pansonic DMC-TZ10

AKAM.NO: Panasonics TZ-serie består av kompakte modeller med mye zoom. Serien oppgraderes årlig og hver generasjon kommer gjerne i to varianter, en toppmodell og en litt enklere versjon med lavere pris.

Vi har testet toppmodellen TZ10 som har 12 megapiksler, integrert GPS, støtte for SDXC-kort og oppgradert elektronikk og stabilisator.

Mer elektronikk er vel og bra, men kameraene har også fått mulighet for å velge tid og blender og det er en oppgradering som gjør dem mer attraktive for de som ønsker mer manuell kontroll. Til tross for 12x optisk zoom er TZ10 ganske lommevennlig.

Finn prisen på dette produktet i Prisguide.no

Fysisk

TZ10 er et middels stort kompaktkamera med 12x optisk zoom. Kamerahuset virker solid og objektivet trekkes helt inn når det ikke er i bruk. Batterikapasiteten er litt over middels for denne kameratypen.

TZ8 er en rimeligere versjon. Kamerahus og objektiv er det samme som på TZ10, men TZ8 har mindre LCD-skjerm og mangler noen finesser. Verken TZ8 eller TZ10 har søker.

Les mer om kamerahuset her

Brukervennlighet

TZ10 er først og fremst et pek-og-klikk kamera med mye zoom og masse automatikk, men det har også mulighet for manuell kontroll av tid og blender og mange bildeparametre.

TZ10 har innbygd GPS, noe som mangler på TZ8. Videofunksjonen er litt over snittet med 720p og videoene tas opp med stereo lyd og kan lagres AVCHD Lite eller Motion JPEG format. TZ8 mangler AVCHD Lite støtte.

Autofokusen er rimelig rask og sikker for et kompaktkamera, mens ventetiden mellom to bilder er litt drøy med rundt to sekunder. Brukervennlighet er bra med gode menyer og OK ergonomi kameraet størrelse tatt i betraktning.

Les mer om brukervennligheten her

Bildekvalitet

Bildekvaliteten er noe av det beste i klassen. Bra eksponering, bra farger og relativt lite fortegning. Panasonic er også av de bedre på høy Iso, men ikke forvent mirakler, dette er tross alt et kompaktkamera med liten sensor og de begrensingene det gir.

Les mer om bildekvaliteten her

Konklusjon

TZ10 er utvilsomt en av de beste modellene vi har sett så langt. Ikke forvent systemkamerakvalitet på bildene, men trenger du et lommevennlig kamera med mye zoom er TZ10 et sikkert valg.

TZ10 er ikke eksepsjonelt på noe enkeltområde, men har heller ingen direkte svake sider og det er rett og slett kamera som er morsomt i bruk og stort sett gir bra bildekvalitet.

Sjekk hvor mange stjerner vi deler ut til Panasonic TZ10

Les hele testen av Panasonic TZ10 på Akam.no

Les også disse sakene på Akam.no:

Test: Nikon Coolpix S8000 - Verdens tynneste superzoom

Test: Panasonic GF1 - Systemkamera i lommeformat

Mulig Lightroom til Ipad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.