Dette kan bli den nye arenaen på Ekebergsletta

KFUM er i gang med planarbeid for KFUM Arena på Ekeberg. De nye planene er kraftig nedskalert i forhold til de opprinnelige planene, men Plan- og bygningsetaten mener at forslaget likevel er altfor omfattende.

KFUM er i gang med planarbeid for KFUM Arena på Ekeberg. De nye planene er kraftig nedskalert i forhold til de opprinnelige planene, men Plan- og bygningsetaten mener at forslaget likevel er altfor omfattende. Foto: LPO Arkitekter

Men det er langt mellom KFUMs ønsker og Plan- og bygningsetatens anbefalinger.

EKEBERG: KFUM ønsker å oppføre en fotballarena for førstedivisjonsspill på Ekebergsletta, der de i dag har et lite tribuneanlegg. Tomten er regulert til friareal og byggeområde for offentlig bygning/allmennyttig formål (idrettshall).

Men på tross av at KFUMs planer er kraftig nedskalert i forhold til de opprinnelige stadionplanene, er det langt unna hva Plan- og bygningsetaten vil akseptere.

Forslaget fra KFUM rommer en ny kunstgressbane, tre tribuner, garderober, servicearealer, treningssenter for politiet, klubblokaler, kafé og parkering på terreng.

Saken ligger nå ute til høring med frist 19. desember.

Langt fra hverandre
I de innledende kommentarer skriver imidlertid Plan- og bygningsetaten (PBE) at de fraråder flerbrukshall og tribuneanlegg nord og øst for kunstgressbanen.

Derimot kan de akseptere en oppgradering og mindre utvidelse av eksisterende tribuneanlegg i vest. En betingelse er at et slikt tribuneanlegg må kunne innpasses i en driftsstasjonsbygning dersom det blir besluttet å legge den her.

Vegard Kobberdal, daglig leder for KFUM-hallen og KFUM-huset. Foto: Kristin Trosvik

Vegard Kobberdal, daglig leder for KFUM-hallen, sier at de er fornøyd med å være i gang med planarbeidet. Han innrømmer riktignok at det ikke er en enkel prosess.

- KFUM og PBE er et stykke fra hverandre, men det var ingen overraskelse. PBE jobber nå med et eget alternativ, sier han.

Det vil fremover utformes tre forslag til arena på Ekeberg.

Les også: - Det er nok mange som blir provosert over denne lista

Anlegg med driftsstasjon
I tillegg til PBEs alternativ, jobber KFUM med to forslag.

I det ene forslaget skal de ta utgangspunkt i å innlemme en driftsstasjon for Ekebergsletta. Denne drives av Bymiljøetaten og ligger i dag på andre siden av Ekebergveien.

Driftsstasjonen skal utvides, og det har vært et politisk ønske om å flytte den fra den åpne sletta øst for Ekebergveien, til vestsiden hvor det allerede er idrettsanlegg og installasjoner.

- PBE ønsker en driftsstasjon i vest med tribuner på taket. Det vil egentlig si at KFUM kun får noen flere sitteplasser i den allerede eksisterende tribunen, sier Kobberdal og understreker at det er et stykke unna det KFUM har sett for seg.

- Det er ikke forenelig med det vi ønsker å bygge på Ekeberg, sier Kobberdal.

Les også: - Oslohatet er beskrevet i Bibelen

Politisk avgjørelse
PBE ønsker ikke tribuneanlegg i nord og øst på planområdet da de mener dette vil oppleves som en barriere i landskapet.

Likevel har KFUM kommet lenger med dette forslaget enn det forrige som lå på bordet. Sist avviste PBE å behandle forslaget. Denne gangen er planene kraftig nedskalert.

- Vi har kommet et stykke på vei. Vi har hatt oppstartsmøte, og vi har startet planarbeidet. Vi håper å få ferdig det endelige forslaget i løpet av januar. Til syvende og sist er det nå opp til politikerne hva som vedtas, sier Kobberdal.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.