RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette kan bli det nye Sæter


SÆTER TORG: Slik kan Sæter bli om få år hvis reguleringsforslag blir godkjent av Plan- og bygningsetaten. I kveld skal planene drøftes av bydelsutvalget på Nordstrand. ALLE ILLUSTRASJONER: Fagerstad Utvikling AS.
SÆTER TORG: Slik kan Sæter bli om få år hvis reguleringsforslag blir godkjent av Plan- og bygningsetaten. I kveld skal planene drøftes av bydelsutvalget på Nordstrand. ALLE ILLUSTRASJONER: Fagerstad Utvikling AS.
I 17 år har Arnstein Granlie jobbet for å utvikle Sæter til et moderne og attraktivt lokalsenter.

SÆTER: I kveld, torsdag 21. mars, møtes bydelsutvalget på Nordstrand og på sakskartet står blant annet forslag til detaljregulering av Nordstrandveien 40-46, det vil si den delen av Sæter-planen som omfatter Esso-tomten.

LES OGSÅ: Skal bygge 40 leiligheter på Holtet

Det er Fagerstad Utvikling AS som eier tomten og som står for prosjektet. Her skal det komme forretninger og senter i første etasje samt leiligheter i etasjene over. Under bygget kommer garasjeanlegg.

Det er lagt stor vekt på å opparbeide et torg og møteplasser samt beplantning og belysning.

Om en uke utløper høringsfristen og Arnstein Granlie i Fagerstad Utvikling håper bydelspolitikerne vil benytte kveldens møte til å mene noe om de foreslåtte planene for området.

Ønsker variert høyde

– Vi har holdt på med disse planene siden 1996. Vi har lagt hjertet i dette prosjektet, forteller Granlie som selv er fra Nordstrand.

Foreldre og familie bor fortsatt i området.

LES OGSÅ: Her skal man rive villaer og bygge blokker

– Jeg har utviklet mange områder, men dette er vårt område. Nesten alle som er med på å utvikle Sæter er lokale. Du vet, dette må bli bra det ellers så blir mamma sint, ler Granlie.

Utbyggeren forteller at forsinkelsen i stor grad har skyldtes debatt rundt utformingen av Sæter-krysset. Nå er planen for krysset på plass og prosessen med Plan- og bygningsetaten (PBE) har gått greit.

– Vi er enige om det meste, men det er to ting vi ikke er enige om og det handler ikke om volumer eller utnyttelsesgrad, sier Granlie.

Arkitekten ønsker å ha variert byggehøyde, og vil veksle mellom fire og fem etasjer.

– Det er en arkitektonisk avgjørelse for å gjøre bygget mer dynamisk. Det har ikke noe med volum å gjøre, for heves det ett sted så senkes det et annet sted. Men vi synes det blir mer spennende med litt variasjon, sier Granlie.

LES OGSÅ: Nytt boligtun på Sæter

Bygge under bakken?

Det andre Fagerstad Utvikling og PBE er uenige om er bygging under bakken.

– Vi kunne tenke oss å lage en aktivitet eller en attraksjon for befolkningen under torget. Det er jo kaldt mesteparten av året her i landet. Dette handler ikke om kommersiell interesse, men vi tror det hadde blitt veldig fint og på den måte forbindes de to senterdelene via torget, sier Granlie.

LES OGSÅ: Nyter kafélivet på Sæter

Reguleringsplanen for Sæter åpner for å bygge under bakken, men det går da av det totale byggevolumet.

– Og det går ikke, for det er ikke lønnsomt å bygge under bakken. Vi kan ikke ta av senteret over bakken for å bygge en attraksjon. Så da kreves det en dispensasjon fra planen, sier Granlie som håper bydelsutvalget nå vil øve innflytelse som høringsinstans.

– Hvis vi stenger for å bygge under bakken nå, så er det for sent. Politikerne må mene noe om dette nå, sier Arnstein Granlie.

Kveldens møte starter klokken 19.00 og er åpent for alle.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere