*Nettavisen* Nyheter.

Dette kan bli farlig

Tåkeskyer med underkjølt yr kan skape vanskelige kjøreforhold. Foto: ARKIVFOTO

Tåken i store deler av Oslo kan skape glatte veier. Det kan lønne seg å kjøre forsiktig det nærmeste døgnet.

SENTRUM/BLINDERN:Meteorologisk institutt går ut og advarer mot at det kan bli vanskelige kjøreforhold i Oslo det næmeste døgnet. Og tåke er synderen.

Den farlige yren

– Tåken innholder underkjølte yrdråper. Når disse dråpene legger seg på bakken kan de bli til is og skape en glatt veibane. Det nærmeste døgnet vil det ligge tåke i de laverliggeende områdene i Oslo. Vi har også fått rapporter om at det kan være snøkrystaller i ufta. De kan også bli is når de legger seg på bakken, sier statmeteorolog Per Egil Haga.

Ikke like farlig, men farlig nok

– Yrdråper i tåke er ikke like farlig som underkjølt regn. Denne typen fører jo til at veien kan bli en ren isbane. Likevel er dette tåkefenomenet farlig nok. Det kan skape ganske så glatte forhold. Det er all grunn til å være forsiktig, sier Haga.

Viking Redningstjeneste hadde onsdag ikke flere henvendelser enn vanlig.

- Vi har ingen unormalt stor pågang i dag, sammenlignet med samme dag i fjor. Minimalt over normalen og derfor også normalt bemannet. Men vi overvåker værmeldinger kontinuerlig for å kunne oppbemanne på svært kort varsel, sier pressekontakt Ingvill Refsnes.

Og tåkeskyene vil bli liggende over byen hele mandag. Har du tenkt deg ut med bilen torsdag og fredag bør du passe på. I morgentimene og utover formiddagen vil temperaturen ligge under null grader ifølge yr.no.

Annonsebilag