*Nettavisen* Nyheter.

Dette kan bli siste året med uteservering i Karl Johan

Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune skal vurdere om det skal være uteservering i Karl Johan i årene framover. Slik blir årets utgave seende ut - i tråd med kommunens ønske om et smalere serveringsareale og mindre parasoller. Foto: EGG Arkitekter

For tredje sommer på rad blir det uteservering på Karl Johan i Oslo. Men det kan bli for siste gang.

04.05.15 08:14

– Jeg husker det første året. Det tok halvannen time så var hele Karl Johan forvandlet til en italiensk piazza. En fantastisk oase med sydlandsk stemning, sier senterleder for Paleet, Øystein Aurlien, til NRK.

Etter i fjor sommer evaluerte Plan- og bygningsetaten uteserveringen på Karl Johan og konkluderte med at uteserveringen i Norges største paradegate tok for stor plass.

Les også: Se nye bilder: Slik kan Karl Johans gate bli i sommer

I år ble det gitt grønt lys etter lovnader om at bredden på uteserveringene skal reduseres. Men det kan bli for siste gang, ifølge kanalen.

Plan- og bygningsetaten setter nå i gang et arbeid med et prosjekt hvor de skal se på hvordan byrommet skal brukes. Erfaringer fra årets sommer skal med i vurderingen.

– Vi ser at en uteservering på Karl Johan tar rimelig stor plass og lager en del problemer for bruken av paradegaten, sier enhetsleder Per Arne Horne i Plan- og bygningsetaten til kanalen.

Les også: New York Times hyller Akerselva

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag