Dette kan det bli mer av i Oslo

Oslos politikere vil ha flere fargerike bygårder i Oslo, og har nå vedtatt en egen handlingsplan for å fremme graffiti og gatekunst.

Oslos politikere vil ha flere fargerike bygårder i Oslo, og har nå vedtatt en egen handlingsplan for å fremme graffiti og gatekunst. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Men bystyret sier klart nei til tagging.

OSLO: Gatekunst og graffiti fikk onsdag sitt eget politiske vedtak i Oslos bystyre, og overraskende nok er vedtaket positivt for byens gatekunstnere.

Oslo kommune skal nemlig få sin egen handlingsplan for å fremme kunst på byens vegger.

BØR OSLO FÅ MER GRAFFITI OG GATEKUNST? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

- Saken er overmoden
Det er Miljøpartiet de Grønne, som fremmet forslaget, som ble enstemmig vedtatt av bystyret denne uka.

- Jeg er kjempeglad på vegne av dem som driver på med gatekunst i en eller annen form, men også for Oslo sin del. Det er en liberal vind som blåser over Norden, og at vedtaket ble enstemmig vedtatt, viser at saken var overmoden også her i Oslo, forklarer Harald Nissen fra MDG til Osloby.

Les også: Slik skal de knuse rusbruken blant de yngste

Nei til tagging
I 2011 vedtok imidlertid bystyret at Oslo skal ha nulltoleranse for tagging. I tiltaksplanen, som da ble vedtatt, forbys bydelenes rett til å tillate så kalte lovligvegger.

Men konstituert byråd for kultur og næring, Anne Siri Koksrud, sier til Osloby at hun ikke tror det blir et problem å sjonglere de to planene.

Samtidig understreker bystyret at tagging i det offentlige rom, uten særskilt tillatelse, er forsøpling og hærverk.

- Det er et helt klart skille. Tagging og forsøpling på andres eiendom er ulovlig. Gatekunst og graffiti er kunst. Ulovlig graffiti skal være ulovlig, men den lovlige graffitien er vi opptatt av hvordan vi skal fremme, og finne rom for i en by som Oslo, forklarer hun til avisa.

Les også: - Den største feilen min mor gjorde, var å ikke lære meg norsk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag