RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette kan gi etterspill


Da damefotballen mistet uskylden: Stabæk-supportere brukte bengalske lys og kastet fyrverkeri ned blant publikum før seriefinalen mellom Røa og Stabæk. (Foto: Arild Jacobsen)
Da damefotballen mistet uskylden: Stabæk-supportere brukte bengalske lys og kastet fyrverkeri ned blant publikum før seriefinalen mellom Røa og Stabæk. (Foto: Arild Jacobsen)
Jentefotballen mistet sin uskyld.

– Vi har gitt klubbene en frist til i dag for avlegge en rapport, forteller Erik Sandsten, leder av Forvaltnings- og jusseksjonen i Norges Fotballforbund.

Skapte uhygge

Før kampstart brukte Stabæk-supportere bengalske lys og kastet fyrverkeri ned blant publikum.

En tilskuer skriver dette i en e-post til Akersposten: " Det ble kastet fyrverkeri av forskjellige slag. Når dette ble kastet rett frem (og ned) rundt kiosken, så ble det farlig. Det smalt kraftig og mange "bomber" smalt rundt beina våre der jeg sto med mine to små gutter. De fikk panikk, gråt hysterisk og ville bare dra hjem."

Bøter

Bruk av bengalske lys og fyrverkeri har funnet sted i forbindelse med Tippeligakamper. Men aldri på en kamp i Toppserien.

Vålerenga har blitt bøtelagt tre ganger i år for brudd på sikkerhets- og arrangementsforskriftene etter at supportere har brukt bengalske lys og fyrverkeri.

Domsutvalget i NFF har gitt klubben bøter på 25.000, 50.000 og 75.000 kroner. Etter det siste tilfellet mot Lyn 20. september, ble fratrekk av poeng vurdert.

Under oppgjøret mellom Lillestrøm og Rosenborg i oktober grep politiet inn og arresterte to RBK-supportere for bruk av bengalske lys.

Klubbene er ansvarlige for sine supportere også på bortekampene.

Behandles

Hva som skjer videre er ikke avgjort.

- Så fort vi får gjennomgått rapportene skal vi se om vi går videre med en innstilling til Doms- og sanksjonsutvalget, sier Erik Sandsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere