RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette kostet nesten 400.000


Etter at tomteeieren i Holmenkollen hadde gått løs på trærne på eiendommen til Oslo kommune.
Etter at tomteeieren i Holmenkollen hadde gått løs på trærne på eiendommen til Oslo kommune.
«Det koster å ta seg til rette.»

NORDBERG/ HOLMENKOLLEN: Ulovlig hogst på Oslo kommunes eiendommer har ved flere anledninger skapt hodebry for Friluftsetaten.

Nordre Aker Budstikke har blant annet omtalt en tvist i turområdet på Nordberg ved flere anledninger.

Her hevdet Friluftsetaten at en nabo hadde hogget trær på deres tomt ulovlig, mens naboen selv hevdet trærne stod på hans egen tomt.

Nå er en tomteeier i Holmenkollåsen har dømt til å betale en erstatning på 368 650 kroner for å ha hugget trær ulovlig på kommunens eiendom.

Skamkuttet

Tomteeieren ble politianmeldt av Friluftsetaten i juni 2007 for å ha tatt seg til rette på naboeiendommen, som er eid av Oslo kommune.

Tomteeieren hadde skamkuttet fire lønnetrær og hugget sju asketrær på tomten uten tillatelse fra Friluftsetaten.

- Det viktigste med denne dommen er at den viser at det koster å ta seg til rette på fellesskapets eiendom, sier presseansvarlig i Friluftsetaten, Anne Aakervik, til Akersposten.no.

Enstemmig dom

Politianmeldelsen førte til at tomteeieren ble ilagt et forelegg for forholdet, og forelegget ble vedtatt. I tillegg fremmet Friluftsetaten krav om erstatning på 368 650 kroner pluss saksomkostninger.

Nå er tomteeieren dømt av Forliksrådet til å betale hele erstatningsbeløpet og saksomkostningene til Oslo kommune innen to uker. Dommen var enstemmig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere