RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette liker Wii!


ANMELDT: Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure
ANMELDT: Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure
En ung pirat og hans flyvende apekatt har hovedrollen i et av de beste spillene på Wii.

GAMER.NO: Til tross for at spillutviklere for lengst har skjønt at det ligger store penger i å gi ut spill innenfor etablerte franchiser, er det både gledelig og betryggende å se at mange fremdeles våger å tenke nytt, som i tilfelle Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure. Zack er en ung og fremadstormende piratspire som er en del av banden Sea Rabbits, og det er hans sko du skal fylle ved hjelp av Wii-kontrolleren. Med seg har han sin faste følgesvenn Wiki, hvis anatomiske konsistens og evolusjonære trekk er litt utenom det vanlige. Wiki er en flyvende gullapekatt som er til uvurderlig hjelp på de fleste oppdrag.

Spillet handler om at de to følgesvennene kommer over en skattekiste som inneholder den legendariske piraten Barbaros sitt hode. Zack får lovnader om at hvis han klarer å samle sammen kroppsdelene til Barbaros og sette ham sammen, vil premien være en vaskekte piratskute. Med det starter eventyret som tar deg og Wiki til all verdens avkroker.

Zack & Wiki er et gåteløsningsspill hvis genialitet finner sted mellom et taktilt og friskt pek-og-klikk-grensesnitt og en fremragende gåteutforming. Kombinerer du dette med god humor og et veldig pent visuelt uttrykk, sitter du på et av de beste spillene til Wii. Spillet profilerer seg litt som et eventyrspill, og til det blir historien noe platt og figurene vel karaktersvake. Kontrollerens svakheter, i form av at den dårlig oppfatter raske bevegelser, avdekkes i flere tilfeller. Enkelte av gåtene har små logiske brister, og når du kombinerer dette med nådeløsheten av å måtte starte på nytt (så fremt du har brukt opp platinumbillettene), kan det tidvis skape frustrasjon.

Alt i alt et fremragende eksempel og en offisiell avliving av myten om at det ikke finnes skikkelige tredjepartsspill til Wii. Med mindre du har tålmodigheten til et barnehagebarn og taper intelligenstesten mot apekatter i dyrehagen, synes jeg du skal slå et slag for et morsomt hjernetrimsspill som får Brain Training-fenomenet til å se ut som utfylling av en lang og traurig selvangivelse.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere