*Nettavisen* Nyheter.

Dette mangler 3G-iPhone

LANSERT: iPhone med 3G.

Avhengig av MMS? Da kan du glemme 3G-iPhone.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

AMOBIL.NO: Noen av punktene iPhone har blitt kritisert på er at den mangler MMS, noe så grunnleggende som å kopiere og lime inn tekst, og videoopptak med kameraet. Disse manglene ser foreløpig ut til også å være på den nye versjonen av telefonen.

I tillegg mangler støtte for videosamtale, selv om vi tviler på at det er mange som vil savne dette.

Les alt om 3G-iPhone på Amobil.no

Bluetooth-funksjonen er etter alt å dømme ikke forbedret i forhold til på forgjengeren. Dette betyr at du i praksis bare kan bruke den til trådløst hodesett, og ikke til for eksempel trådløse stereohodesett.

Her er iPhones verste konkurrenter

Apple har også valgt å la være å gi telefonen ekte fleroppgavekjøring. I stedet har de gått for en løsning der tilbyderne av tredjeparts programvare må "vekke" programmer på telefonen din via en tjener hos Apple, som igjen kommuniserer med telefonen din. Dersom du da for eksempel kjører en MSN-klient i "bakgrunnen", må programleverandøren varsle Apples tjener når du mottar en ny lynmelding. Apples tjener vil igjen starte programmet på din telefon, slik at du kan lese meldingen.

I praksis betyr dette at du ikke kan kjøre flere programmer samtidig. I stedet vil telefonen starte og lukke ett og ett program. Apples begrunnelse for å gå for en slik løsning er at det vil sørge for at telefonen ikke blir treg og trekker mye strøm.

Les også: Har bedre lyd enn iPod

Apple har lenge motsatt seg tanken på å tilby Flash i nettelseren. Og denne tanken holder de seg til. Dermed kan du ikke se Flash-innhold når du surfer på nettet, slik du kan på en rekke andre smarttelefoner. Flash-eieren Adobe har imidlertid tildigere sagt at de vil lage en Flash-spiller til Iphone, men detaljene rundt dette er foreløpig uklare.

Les mer på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.