*Nettavisen* Nyheter.

Dette mener partiene om budsjettet:

Som ventet er de borgerlige fornøyd med sitt eget byråds forslag til budsjett, mens den sosialistiske sida i bystyret mener det ligger an til kutt over hele linja.

Knut Even Lindsjørn (SV): Det avgåtte H-/ Frp-byrådets forslag til budsjett for Oslo preges av smålige kutt til kultur, idrett, skole, rus, kollektiv, klimatiltak, kulturskole og veldig mye annet som gjør byen litt mindre raus.


Bjørnar Moxnes (R): Høyre- og Frp-byrådets budsjettforslag for 2010 går ut over de svakeste i Oslo kommune.


Rune Gerhardsen (Ap): Det er lite spennende lesning i byrådets budsjettforslag for 2010. Oslobyrådet bør sende en takk til den rødgrønne regjeringen. Uten regjeringens satsing på sykehjem og lærerlønninger ville ikke dette budsjettet inneholdt noen ting av interesse for byens innbyggere.


Aud Kvalbein (KrF): KrF er særlig glad for den økte satsingen på eldreomsorg, men byrådet må nå vise gjennomføringsevne og tydeliggjøre et kvalitetsfokus.


Ola Elvestuen (V): Budsjettforslaget fra byrådet er i hovedsak et dokument som viderefører tidligere bystyrevedtak. Retningen er stort sett riktig, men farten er for lav.


Bård Folke Fredriksen (H): Dette budsjettforslaget legger grunnlaget for fremtidens Oslo og er en invitasjon til den borgerlige siden i Oslo bystyre. Jeg håper og tror byens borgerlige partier nok en gang kan samles om å få vedtatt et budsjett med stemmene til Høyre, Frp, Venstre og KrF.


Sylvi Listhaug (Frp): Terskelen for å få sykehjemsplass er i dag for høy. 200 millioner ekstra vil gi bydelene muligheten til å gi flere eldre sykehjemsplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag