Dette ødelegger sprettpuppene

Det finnes metoder som holder puppene faste lengst mulig.

Det finnes metoder som holder puppene faste lengst mulig. Foto: Foto: Istockphoto

Vil du beholde de spretne brystene, og samtidig gå ned i vekt? Da er det definitivt én ting du bør unngå.

KVINNEGUIDEN.NO: Puppene vil på et eller annet tidspunkt bli innhentet av tyngdekraften, men hvis du vil utsette prosessen lengst mulig, bør du unngå jojo-slanking.

Opp og ned

Når brystene vokser i tenårene, under graviditet og ved amming, vil puppene begynne å henge gradvis mer.

All endring av puppeformen vil strekke hudens kollagen og elastin, de to komponentene som holder huden fast og spenstig. Det gjør at puppene blir mindre struttende etterhvert som man blir eldre.

- Men, du strekker ut kollagenet og elastinet mer dersom du konstant slanker deg, forteller dermatolog ved Northwestern Memorial Hospital i Illinois, Jill Weinstein til nettstedet Cosmopolitan.com.

Les også: Slank deg langsomt

Les også: Kutt jojo-slankingen!

Les også: Gode grunner til å IKKE slanke seg

Slites som en genser

Faktisk kan det å hoppe frem og tilbake mellom de samme fem og ti kiloene føre til at brystene begynner å henge vesentlig tidligere.

- Om du fortsetter å strekke og krympe noe, vil det bli utslitt, akkurat som en genser, forteller den New York-baserte ernæringsfysiologen Stephanie Middleberg.

- Når du legger på deg, vil fettet som oftest legge seg på de kvinnelige formene først, som brystene. De er også blant kroppsdelene som merker slanking først. Jo slankere eller tyngre du blir, desto mindre eller større vil brystene dine bli, forklarer Middleberg videre.

Gå ned uten å få hengepupper

Men, den gode nyheten er at du kan gå ned i vekt uten at det rammer brystene for hardt.

- Glem hurtigslanking og dietter som foreslår at du skal spise så godt som ingenting, eller som lover deg å gå ned mer enn et halvt til ett kilo i uken, sier ernæringsfysiolog Natalie Rosenstock til Cosmopolitian.

Hold deg til en sunn strategi. Sats på frukt, grønnsaker og renskåret kjøtt. Sunn mat holder deg mett og du unngår fråtsing i usunn mat senere.

Spis ofte, og ikke dropp måltider. Det senker nemlig forbrenningen i kroppen, gjør deg mer sulten og du vil legge på deg igjen.

En annen fordel med å slanke seg sakte, men sikkert, er at jo lengre tid du bruker på å gå ned i vekt, desto lengre er det sansynlig at du vil holde matchvekten din.

Les også disse artiklene på Kvinneguiden.no

Smink deg sexy for ham

Dette er helsefordelene med sex

Ikke bli den gnålete kjæresten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.