Dette raseriet vil du ikke bli utsatt for

«Sutrekopp», «Aconcagua», «Peistroll» og «Frøken Makeløs» er fire blogger på dittOslos bloggportal, som vi mener du bør sjekke ut.

«Sutrekopp», «Aconcagua», «Peistroll» og «Frøken Makeløs» er fire blogger på dittOslos bloggportal, som vi mener du bør sjekke ut. Foto: (Montasje/skjermdump)

Her er det mye underholdning. Sjekkk ut disse fire bloggene.

dittOslo.nos bloggportal finner du en liten oase av engasjerte bloggere innenfor et bredt spekter av temaer; blant annet mote, politikk, foto og humor. Vi vil nesten påstå at på dittOslos bloggportal kan du plukke lesestoff etter hvilket humør du er i.

Slik er også tilfellet når vi i dittOslo for første gang i 2013 vil trekke frem noen spesielt leserverdige blogger fra bloggportalen vår.

Vi har også tidligere trukket frem bloggere som vi mener du bør lese. Sjekk anbefalingene fra 2012 her og her.

Men det er selvfølgelig langt flere enn bare fire du bør kaste bort litt av tiden din på, og her kjører vi på med fire nye anbefalinger. Les dem og la deg engasjere! (Og har du en egen blogg du vil promotere gratis må du se nederst i denne artikkelen).

1. «Sutrekopp»

Sutrekopp

(Foto: Bloggportalen/Privat)

Denne bloggen tok oss ett skritt nærmere de stramme magemusklene vi ønsker oss til badesesongen.

Den anonyme skribenten bak bloggen «Sutrekopp» lever absolutt opp til beskrivelsen av seg selv: «Syting og klaging og generelt sett et svært så negativt syn på det aller meste.»

Her sparkes det opp, ned og generelt i alle retninger. Vi er redd Sutrekopp til tider står i fare for også å sparke seg selv i leggen.

For makan til kort lunte. Her utbasuneres fresende frustrasjon, helt nede fra tærne, om journalisters skriveleifer, trangsynte nettdebattanter, småstein i skosålene, feilparkerte biler og drosjer på tomgang. Når radioreporterne ikke håndterer språket, og uttaler ett og annet ord feil, ja da ser Sutrekopp rødt, og slår av makkverket.

En herlig samling hverdagsobservasjoner, vridd og forvrengt til det verst tenkelige.

Sjekk ut «Sutrekopp» og andre blogger på dittOslos bloggportal!

2. «Peistroll»

Peistroll

(Foto: Bloggportalen/Privat)

«Peistroll» kan høres like usympatisk ut som anbefaling nummer én, men dengang ei.

For bak bloggen Peistroll finner vi 30-årige Janne H. Lauritzen. Når et av de siste innlegget heter «Appelsinkake med sjokolade» blir i alle fall vi i godt humør.

Her er det feelgood "all the way". «Dette er en blogg om meg og mine. Jeg skiver om litt forskjellig som interesserer meg som baking, interiør og håndarbeid. Ellers blir det endel og livet med en liten èn. Hvem er jeg? Jo, Janne H. Lauritzen 30 år i fra Oslo, gift og ett barn.»

Her finner vi hyggelige ord og oppskrifter på blomkålsuppe, knekkebrød og det som etter bildene og dømme må være verdens beste skolebrød.

Peistroll gir også gode tips til deg som vil prøve å strikke den populære Skappelgenseren. Dette er blogg av klassisk merke. Og vi liker det.

Sjekk ut «Peistroll» og andre blogger på dittOslos bloggportal!

3. «Frøken Makeløs»

Frøken Makeløs

(Foto: Bloggportalen/Privat)

Navnet skjemmer ingen, heter det. I Frøken Makeløs sitt tilfelle kunne ikke det vært mer sant.

Bloggen «Frøken Makeløs» fremstår som et svært helhetlig og omfattende nettsted. Noe for seg selv, ganske makeløs. Finurlig dobbelbetydning er det også i navnet, selv om forfatteren nå er gift.

«Frøkna heter Jorunn Stokke Aamodt, er ettbarnsmamma og fersk feminist. Opptatt av å se sammenhenger, avdekke strukturer og analysere kultur og samfunn. Jobber iherdig med å øke toleransen for hybelkaniner på hjemmebane.» Slik introduserer hun seg selv.

En god blanding fine, personlige innlegg, og samfunnsdebatt. Frøken Makeløs opprettet bloggen i 2007, så her kan man følge livs- og meningsutvikling i et stort antall innlegg. Hun viser dessuten veien videre ut i cyberspace for gode nettsider du kan besøke, om du deler hennes interesser.

Frøken Makeløs har gjort seg bemerket for sine skriverier. Media har mange ganger kastet seg over henne, blant andre TV2, Norgesglasset, Østlandssendingen, Dagbladet og Aftenposten.

Sjekk ut «Frøken Makeløs» og andre blogger på dittOslos bloggportal!

4. «Aconcagua 2013»

Acongua

(Foto: Bloggportalen/Privat)

Bli med på en spennende topptur i Argentina!

Bloggen «Acongua 2013» følger en gjeng med norske fjellklatrere.

«En norsk gruppe skal forsøke å bestige Aconcagua i januar 2013. Her kan ekspedisjonen følges, både under forberedelsene og bestigningen.»

Fredag ettermiddag, 11. januar, nådde Mikail, Ingvild, Knut-Roald, Jan-Inge og Håkon toppen av Aconcagua. Magnus og Helge ble uheldigvis høydesyke og var fornuftige og avbrøt toppstøtet. Normalt når rundt 30% av de som prøver toppen, så andelen i denne gruppa er svært høy, skriver fjellklatrerne selv.

Selv om gjengen nå har nådd målet sitt, er bloggen en fantastisk dokumentasjon på turen, fra forberedelse til topp. Flotte bilder fra mektige søramerikanske fjell kan de også by på.

Sjekk ut «Aconcagua 2013» og andre blogger på dittOslos bloggportal!

Vil du havne her?

Vil du også ha oppmerksomhet om din blogg? Registrer den på dittOslo.nos bloggportal da vel! Det er enkelt og helt gratis!

Sjekk alle de siste blogginnleggene på lokaleblogger.dittoslo.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.