RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skal bli Oslos beste restaurant


På den såkalte Tingvalla-utstikkeren vil eierne skape Norges beste restaurant. Alliance arkitekter har i samarbeid med danske MAPT vunnet arkitektkonkurransen for restauranten, med en fasade av bølget tre og glass.
På den såkalte Tingvalla-utstikkeren vil eierne skape Norges beste restaurant. Alliance arkitekter har i samarbeid med danske MAPT vunnet arkitektkonkurransen for restauranten, med en fasade av bølget tre og glass. Foto: Illustrasjon: Alliance arkitekter
Stjernekokkene Terje Ness og Rune Pal vil åpne Norges mest eksklusive restaurant på Aker Brygge.

OSLO: I ryggen har de to stjernekokkene eiendomsselskapet Norwegian Property. Restauranten skal åpnes om under et år.

– Vi er meget godt fornøyd med å ha fått med oss to av Norges aller mest anerkjente kokker i dette spennende prosjektet, sier konsernsjef Olav Line i Norwegian Property i en pressemelding.

Tre avdelinger

Den nye restauranten skal ligge på den såkalte Tingvalla-utstikkeren ved Herbern Marina. Bygningene som står på utstikkeren i dag skal nå rives for å gjøre plass til den nye restauranten.

Når den står ferdig, vil restauranten til sammen 400 sitteplasser, fordelt på tre avdelinger, pluss en uteservering med 250 sitteplasser.

Restauranten får en seafood-bar i brasserie-stil med 280 plasser og et asiatisk kjøkken med sushi-bar og 80 plasser. Flaggskipet blir imidlertid en gourmetavdeling som skal ligge på en mezzanine i andre etasje med 40 plasser.

To Michelin-stjerner

Terje Ness og Rune Pal forteller i pressemeldingen at de har store ambisjoner for gourmetrestauranten.

– Den skal være Norges beste og mest eksklusive restaurant, og målgruppen er kjøpesterke nordmenn og utlendinger, opplyser Ness og Pal.

I pressemeldingen opplyses det også at målet er å oppnå minst to stjerner i Michelin-guiden så snart som mulig. Etter at Bagatelle stengte, er det ingen restauranter i Norge med to stjerner.

Terje Ness og Rune Pal er ingen ferskinger i bransjen. Fra før driver de Brasserie Blanche i Homansbyen, Alfred på Nobel Fredssenter, Oro Bar og Oro Restaurant, samt Haga Restaurant i Bærum.

Befeste posisjonen

Norwegian Property vil stå som eier av restauranten. Selskapet eier allerede mye av bygningsmassen på Aker Brygge, og konsernsjef Olav Line ser fram til å styrke satsingen i området.

– Norwegian Property har betydelige investeringsplaner for ytterlige å befeste Aker Brygges posisjon som Norges mest attraktive kontor-, shopping- og restaurantområde, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere