RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skjedde i 2009


Røa stakk av med seieren i cupfinalen i år også.
Røa stakk av med seieren i cupfinalen i år også.
Vi har oppsummert de viktigste hendelsene i Oslo vest i løpet av det siste året.

JANUAR:

Striden rundt kunstisbanen fortsetter

I mars ble Ullern Avis Akersposten felt av PFU på ett punkt, men fikk også medhold på de fleste punkter, etter at avisen ble klaget inn av naboaksjonen mot Bogstad Vinterparadis.

Bo Callander, den fremste forkjemperen for kunstisbanen, ble av Akerspostens lesere kåret til Årets Navn.

Filosofen Arne Næss døde, nesten 97 år gammel.

- Arne var en avholdt og respektert åndshøvding. Man kan undre seg hvordan et menneske kan samle så mange og likevel ha den roen. En ruvende intellektuell, sa statsminister Jens Stoltenberg under bisettelsen i Ris kirke.

FEBRUAR:

Ung kombinertløper imponerer

Hemings Ole Christian Wendel (17) gjorde en strålende sesong, og blir betraktet som et av de aller største unge kombinerttalentene i Norge. Etter norsk seier i stafetten i junior-VM, debuterte Wendel i verdenscupen. Han er blitt spådd en lysende fremtid av lagleder Sverre Rotevatn.

Under Junior-NM seneresamme måned tok Wendel ikke mindre enn tre gull og ett sølv på fire øvelser.

Ullern-par knekte lommetyvbande

Etter å ha blitt avslørt av et ektepar fra Ullern, fikk politiet tatt fire østeuropeere som hadde herjet på Røa i flere dager, om ikke lenger.

MARS:

Jeppehuset forsvant likevel

Jeppehusets originale fasade kunne likvel ikke reddes etter brannen i fjor sommer. I mars ble siste rest av det brannherjede huset revet.

Johannes Döderlein fra Sørkedalen gikk av med seieren i TV 2s program "Skaperen".

Ane Enderud best i verden

Etter siste frikjøringsrennet i Squaw Valley i USA, toppet Ane Enderud fra Holmen rankingen over verdens beste frikjørere.

APRIL:

Leserne kåret det farligste krysset

I Oslo vest var det Vinderen-krysset som gikk av med den tvilsomme "seieren". Line Knivsflå Loen og Bjørn Blindheim i FAU ved Vinderen skole var glade for mer fokus på krysset. Og mener enkle tiltak kan gjøre krysset tryggere.

Også Røa-krysset fikk mange stemmer. Måneden før fikk en trailer sleng på hengeren på vei over dette krysset, meide ned en familie med barnevogn og kjørte videre. Sjåføren ble senere brakt inn av politiet til avhør.


Naturbetong må betale 10 millioner

Odd Carling, sammen med andre naboer, vant frem i erstatningssaken mot Naturbetong.

MAI:

Aksjonsgruppen tapte i Høyesterett

Med fem samstemte dommere, avgjorde landets øverste domsstol plasseringen av den amerikanske ambassade en gang for alle.

Motstanderne ga ikke helt opp, men bestemte seg for å skrive brev til USAs president Barack Obama for hjelp. Dette ser ikke ut til å ha hatt noen særlig effekt så langt.

Elisabeth slo 700 meter

Junioren Elisabeth Haavardsholm fra Bogstad ble den første kvinnelige golfspilleren som fikk par på hullet ”Exstreme 19th” på Legend Golf & Safari Resort i Sør Afrika.

JUNI:

L'Oréal sikret Condios fremtid

Café Condio fikk en kjempegave av L'Oréal i anledning den franske reklamegigantens egen hundreårsdag. De vil være med å sikre fremtiden til den populære ungdomskafeen.

JULI:

12-åring druknet i Lysakerelven

Over 100 mann bidro i søket etter en tolv år gammel gutt etter at han forsvant da han badet i Lysakerelven. Letemannskaper lette med helikopter, redningshunder, dykkere og padlere, før gutten ble funnet omkommet.

Familien ble tatt hånd om av krisepersonell, og vennene som så gutten forsvinne ble også tilbudt krisehjelp.

AUGUST:

Drapssiktet løslatt

Politiet i Oslo løslot mannen siktet for drapet på Vegard Bjerck 18. desember 2008 i et garasjeanlegg på Skøyen.

Trakk seg etter Kollen-sprekk

Byråd for næring og idrett Anette Wiig Bryn trakk seg fra sin stilling etter at det ble kjent at ye Holmenkollen nasjonalanlegg kan bli 600 millioner kroner dyrere enn forventet.


Stor ståhei rundt katten Mons

Akerspostens sak om Anne Margrethe Fjermeros, som ble pålagt av styret i Meklenborg borettslag å omplassere eller avlive katten Mons, vakte mye engasjement blant våre lesere.

SEPTEMBER:

Stortingsvalg

Flere lokale kandidater ble stemt inn på tinget, deriblant Høyres Nicolai Astrup fra Bogstad, som kom inn for første gang. Høyre gjorde et godt valg generelt over hele landet, men stod som alltid særlig sterkt i de vestrlige bydelene i Oslo.

Holmenkollen ble løftet igjen.

Erling Lae trakk seg

Etter ni år som byrådsleder, gjorde Erling Lae (H) det kjent at han velgte å trekke seg. Stian Berger Røsland fra Ullern overtok som ny byrådsleder.

OKTOBER:

Teppeselgere rundlurer eldre

En 84 år gammel kvinne angrer 15.000 kronerskjøpet, men får ikke pengene tilbake. Eldre blir advart mot å lukke opp for selgerne.

Full alarm om svineinfluensa på skolene i Oslo.

I Bydel Ullern fikk barna i utgangspunktet ikke vaksinasjon på skolen, men dette ble senere omgjort, blant annet etter at Ullern Avis Akersposten hadde satt fokus på det.

NOVEMBER:

Ubestridte fotballdronninger

Røas Dynamite Girls vant "the double" - igjen.

Vest er best, viser nasjonale prøver

De nasjonale prøvene for 5. og 8. trinn viste det vi ante, at elevene i Oslo vest er blant de skarpeste i landet. Smestad var blant skolene som gjorde det svært skarpt i Bydel Ullern, mens Slemdal, Vinderen og Oslo montessori utmerket seg spesielt blant skolene i Vestre Aker. Slemdal var best i byen.

DESEMBER:

Lyn gikk konkurs

Etter mye om og men ble det Lyn AS slått konkurs i desember. Da hadde Lyn reddet seg unna med et nødskrik opptil flere ganger, men selve klubben har ennå ikke gitt opp håpet om å fortsette. Klubben mistet i løpet av året mange av de aller beste spillerne, og rykket ned fra Tippeligaen etter at de havnet på bunn av tabellen.

Åtte FAU-representanter trekker seg på Bogstad skole.

Driftsstyret oppløste senere FAU, og ba rektor Ellen Larsen om å sørge for at skolen får et lovlig valgt FAU. Et nytt styre blir valgt på et ekstraordnært årsmøte i januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere