RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skjedde i 2009


Barneombud Reidar Hjermann bekrefter generelt økt antall alvorlige bekymringsmeldinger. – Vi er særlig bekymret for barna, sier han. Foto: Kristin Tufte Haga
Barneombud Reidar Hjermann bekrefter generelt økt antall alvorlige bekymringsmeldinger. – Vi er særlig bekymret for barna, sier han. Foto: Kristin Tufte Haga
Vi har oppsummert de viktigste sakene i Nordre Aker i løpet av det siste året.

JANUAR:

Filosofen Arne Næss døde, nesten 97 år gammel.

Næss jobbet ved Universitet i Oslo i over 30 år, og er særlig kjent for sin lærebok i examen philosophicum.

- Arne var en avholdt og respektert åndshøvding. Man kan undre seg hvordan et menneske kan samle så mange og likevel ha den roen. En ruvende intellektuell, sa statsminister Jens Stoltenberg under bisettelsen i Ris kirke.

Fikk medhold til slutt

I januar omtalte Nordre Aker Budstikke for første gang Maridalen-familien Tunsjø/Berger, som kjempet for å få bygge et nytt og større hus på eiendommen sin. Fylkesmannens ga avslag, men familien fikk til slutt medhold av Miljøverndepartementet.

Innesperret av skiturister

Det toppet seg for beboerne ved Movatn etter at skituristene til og med begynte å parkere i private oppkjørsler. De fryktet for sin egen sikkerhet fordi det ble så tett med biler at til og med ambulanser ikke klarte å komme seg fram.

Saken om de lokales problemer med skituristene førte med seg et debattras i Nordre Aker Budstikke.

FEBRUAR:

Arctic Challenge i Linderudkollen

Arrangørene av årets Arctic Challenge lot seg imponere over publikum i Linderudkollen.

– Folk satte pris på gratisbussene og vi ser at dette også kan fungere til fremtidige arrangementer. Linderudkollen har vært en flott arena og vi kommer gjerne tilbake, sier daglig leder i The Oakley Arctic Challenge, Henning Andersen.

Markafrykt
Maridalens Venner gikk ut i Nordre Aker Budstikke med sin frykt for at den nye Markaloven kan sette punktum for Maridalen som livskraftig kulturbygd. Loven ble vedtatt senere på året.

MARS:

Trøbbel med Nav

Nav-saken ruller over hele landet, også i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikkes sak om Geir Westbye fra Nydalen, som fikk livet ødelagt av Nav, skapte voldsomme reaksjoner. Nav gikk senere ut og beklaget.

Sitt livs vandring

Røbert Løken fra korsvoll la ut på sin livs vandring. Målet er å gå hele den kinesiske mur på langs, og i løpet av hele året har han blogget fast og levert bilder til Nordreakerbudstikke.no.

APRIL:

Leserne kåret det farligste krysset

Og John Colletts plass "vant" kåringen. - Plassen er veldig uoversiktlig, sier Jøran Kallmyr (Frp).

MAI:

Kjelsås-elevene fikk ikke karakterer

Elevene på Kjelsås fikk ikke være med på et forsøk med karakterer i 7. klasse – til skolens store skuffelse.

Dette fordi Oslo kommune fikk avslag på sin søknad til Utdanningsdirektoratet om å innføre en prøveordning med karakterer i matematikk og samfunnsfag for skolens 7. klassinger.

JUNI:

Bande herjet Sogn

En mulig østeuropeisk bande ble avbrutt i et innbruddsforsøk i Sogn Terrasse forrige uke. Det var langt fra første gang de prøvde seg.

Prioriterer Nordre Aker-skoler

Skolebehovsplanen ble lagt ut på høring, og det ble senere vedtatt at Nordre Aker får en helt ny 1-10-skoler vest i bydelen, samt at Grefsen vgs. blir ungdomsskole fra 2011. Fremtidens skolesituasjon i Nordre AKer kan dermed bli denne. Kampen om utbygging av Ullevål skole i Ullevålsalleen 43 startet, en debatt som fortsatte utover høsten.

JULI:

Ned i lønn for å redde klubben

Både spillere og ansatte i Lyn går ned 7,5 prosent i lønn på grunn av klubbens dårlige elendige situasjonen.

Museene satte besøksrekorder

En regntung juli var midt i blinken for Fotballmuseet og Teknisk Museum, som begge satt nye besøksrekorder.

AUGUST:

Det slås full alarm om svineinfluensa, og på Norway Cup ble det iverksatt flere tiltak etter at det ble oppdaget flere tilfeller av sykdommen.

Bydelsoverlegen i Nordre Aker, Georg Semcesen, mente derimot at folk ikke har noen grunn til å bekymre seg, og at mediene driver skremselspropaganda.

SEPTEMBER:

Forslått langs Akerselva

Hilde Joakimsen slo seg stygt etter at hun veltet på sykkel langs Akerselva, og er forferdet over at det ikke er lys langs sykkelveien. Etter flere saker i Nordre Aker Budstikke, ble det satt av flere millioner til lyssetting.

Erling Lae trakk seg

Etter ni år som byrådsleder, gjorde Erling Lae (H) det kjent at han velgte å trekke seg. Stian Berger Røsland fra Ullern overtok som ny byrådsleder.

OKTOBER:

NM-gull til Lyns jenter

Maren Eithun Hauge åpnet ballet da Lyns 16-årslag rundspilte Åsane i NM-finalen på Nadderud stadion.

Nye byråder

Bård Folke Fredriksen (42) og Kristin Vinje (46) fra Nordre Aker, blir begge del av Stian Berger Røsland (H) sitt nye mannskap. De lover at byen er i de beste hender

NOVEMBER:

Økende vold mot barn

Barneombud Reidar Hjermann går ut i Nordre Aker Budstikke for å advare. Sammenlignet med samme periode i fjor, har barneverntjenesten fått inn nesten 50 prosent flere alvorlige bekymringsmeldinger, og minoritetsgruppene er overrepresentert.

DESEMBER:

Lyn gikk konkurs

Etter mye om og men ble det Lyn AS slått konkurs i desember. Da hadde Lyn reddet seg unna med et nødskrik opptil flere ganger, men selve klubben har ennå ikke gitt opp håpet om å fortsette. Klubben mistet i løpet av året mange av de aller beste spillerne, og rykket ned fra Tippeligaen etter at de havnet på bunn av tabellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere