*Nettavisen* Nyheter.

Dette skulle han ikke få se

Spesialisterklæringen ble endret og sensurert på en rekke punkter.

LINDEBERG: I journalversjonen Lars Kreken fikk direkte fra Nav, er følgende utelatt:

- "...ingen signifikant bekkenhelning. Tar ut lite bevegelighet lumbalt i alle retninger, idet han angir økte smerter både lumbalt og thoracalt, men mest lavt lumbalt. Angir forverring i hele columna ved simulert bekkenrotasjon, og lett aksial belastning (tester på ikke-organiske ryggsmerter).

I versjonen han fikk av legen etter legebesøket er følgende utelatt:

"Somatiseringslidelse".

"Ved undersøkelse 51 år gammel mann, med relativ "ullen" og dramatiserende symptombeskrivelse, som stadig kommer tilbake til de store skadene han har pådradd seg (blant annet som følge av yrkesskaden i -94). Virker noe bitter og forurettet, og skjønner ikke vitsen med ny undersøkelse i dag".

"Som også tidligere er symptomene relativt omfattende, men også meget uspesifikke og til dels av nærmest bisarr karakter (jr. "svær grop" i ryggen osv.)".

"Selv plager som høyst sannsynlig har naturlige årsaker (...) blir knyttet til skade".

"Behandlingsmessig synes man å ha lite å stille opp med, og det antas at manuell terapi eller øvrig behandling som "støtter opp" under hans sykdomsoppfatning er direkte kontraindisert. Prognose i tilfeller som dette vil nesten alltid være dårlig, uansett terapeutisk innsats, og å få til en bedre realitetsorientering for eksempel i forhold til skadeforestillinger virker også nokså nytteløst".

Begge de to versjonene avsluttes med ordene "Er det noe i erklæringen pas. ikke bør få kjennskap til? Nei".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag