RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skulle han ikke få se

Spesialisterklæringen ble endret og sensurert på en rekke punkter.

LINDEBERG: I journalversjonen Lars Kreken fikk direkte fra Nav, er følgende utelatt:

- "...ingen signifikant bekkenhelning. Tar ut lite bevegelighet lumbalt i alle retninger, idet han angir økte smerter både lumbalt og thoracalt, men mest lavt lumbalt. Angir forverring i hele columna ved simulert bekkenrotasjon, og lett aksial belastning (tester på ikke-organiske ryggsmerter).

I versjonen han fikk av legen etter legebesøket er følgende utelatt:

"Somatiseringslidelse".

"Ved undersøkelse 51 år gammel mann, med relativ "ullen" og dramatiserende symptombeskrivelse, som stadig kommer tilbake til de store skadene han har pådradd seg (blant annet som følge av yrkesskaden i -94). Virker noe bitter og forurettet, og skjønner ikke vitsen med ny undersøkelse i dag".

"Som også tidligere er symptomene relativt omfattende, men også meget uspesifikke og til dels av nærmest bisarr karakter (jr. "svær grop" i ryggen osv.)".

"Selv plager som høyst sannsynlig har naturlige årsaker (...) blir knyttet til skade".

"Behandlingsmessig synes man å ha lite å stille opp med, og det antas at manuell terapi eller øvrig behandling som "støtter opp" under hans sykdomsoppfatning er direkte kontraindisert. Prognose i tilfeller som dette vil nesten alltid være dårlig, uansett terapeutisk innsats, og å få til en bedre realitetsorientering for eksempel i forhold til skadeforestillinger virker også nokså nytteløst".

Begge de to versjonene avsluttes med ordene "Er det noe i erklæringen pas. ikke bør få kjennskap til? Nei".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere