Dette synet møtte folk i Oslo sentrum mandag!

ROLIG: En av de største utfordringene for saueklippere er å få sauene til å sitte rolig under friseringen.

ROLIG: En av de største utfordringene for saueklippere er å få sauene til å sitte rolig under friseringen. Foto: FOTO: Gunn Benjaminsen

En saueflokk fikk ny sveis på Egertorget.

EGERTORGET: Norgesmester i saueklipping Rolf Gravdal sørget for at en hel saueflokk ble kvitt ulla på Egertorget mandag formiddag.

Del på Facebook

For sauer er det kun en sveis som gjelder, nemlig snau, og Gravdal demonstrerte sauesnauing både med maskin og saks for de mange skuelystne. Både osloensere og turister stoppet opp for å se på og ta bilder av opptrinnet.

Folkeopplysning om ull

Samtidig som Gravdal effektivt snauet den ene sauen etter den andre, informerte ull-, tarm- og skinnforhandleren Norilia om norsk ull og saueklipping.

Ull sorteres i 16 ulike klasser etter hvilken kvalitet ulla har, og klassen avhenger blant annet av hvor på kroppen ulla kommer fra.

Klipper 30.000 i året

Gravdal, som også er leder i Norsk Saueklippers Forening, har lang erfaring med sauer. Hvert år klipper han mellom 25.000 og 30.000 sauer.Tidligere i høst vant Gravdal NM i saueklipping i Gudbrandsdalen, og har flere NM-seiere bak seg. Det arrangeres også VM i saueklipping, hvor det konkurreres både i maskinklipping og håndklipping.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.