*Nettavisen* Nyheter.

Dette tenker trenerne om neste års 2. divisjon

KFUM og Grorud møttes i 2. divisjon i fjor. I år er lagene plassert i hver sin avdeling.

I helgen kom avdelingsoppsettet for 2. divisjon i 2014. Her er reaksjoner fra alle Oslo-lagene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det blir nye bataljer mellom Vålerenga 2 og Kjelsås i 2014-sesongen.

OSLO: Den norske fotballsesongen er så vidt avsluttet, men planene for den neste er allerede godt i gang. I helgen presenterte Norges Fotballforbund avdelingsoppsettet for 2. divisjon i 2014, der Oslo er representert med seks lag.

2. divisjon avdeling 4 blir den store Oslo-avdelingen neste år, med både Kjelsås, Skeid, Vålerenga 2 og KFUM. Lyn og Grorud har havnet i avdeling 3, sammen med mange lag fra vestlandet. Lyn-trener Finn Bredo Olsen lar seg ikke knekke av det.

– Det blir mange turer til vestlandet. Det kan bli en utfordring, men det må vi løse. Vi lever med dette, sier Bredo.

Han sier at Lyns mål er opprykk, men at dette også blir et spørsmål om midler.

– Vard er en klar favoritt. Og Grorud blir også skumle, for de er gode. De har et godt lag med gode trenere, sier Bredo.

Les også: Lyn vil vekk fra Frogner stadion

39 lag på tre sesonger

Like lystig er ikke stemningen i Grorud IL. Klubben skal nemlig ut mot 13 nye motstandere for tredje år på rad. Det betyr at klubben aldri har møtt samme lag mer enn én sesong på sine tre år i 2. divisjon.

– Det blir et uventet reiseoppsett, men det håndterer vi, sier Grorud-trener Rolf Teigen til dittOslo.

Han er foreløpig usikker på hvordan laget står sammenliknet med de andre lagene, men holder Vard Haugesund som klar favoritt i avdelingen.

– Jeg har forhåpninger om at vi forbedrer oss inn mot 2014, sier Teigen.

Grorud-spiller Anders Hatlén velger å se humoristisk på reisingen med sin Twitter-konto, der han påpeker at Grorud sikkert blir Norges mest bereiste lag, med Nord- og Midt-Norge i 2013 og hele vestlandet i 2014.

– 2015 sesongens reisebudsjett for Grorud Fotball kommer til å dekkes av oppsparte bonuspoeng fra 2013 & 14, skriver Hatlén.

Tror på Follo

Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold ser derimot fram til å spille flere lokaloppgjør når laget hans gjør comeback i 2. divisjon til våren. Han understreker imidlertid at det er en tøff avdeling laget hans har havnet i.

– Follo blir veldig sterke dersom de beholder spillerne. KFUM er også en klar favoritt. De har den desidert beste midtbanen, og så har de Andersen på topp, sier Hansen Wold.

Selv har han i første omgang ambisjoner om å etablere Skeid i 2. divisjon igjen.

– Vårt mål er å bygge klubben videre – og satse på unggutta som skal få mye spilletid. Vi ønsker å gjøre det så bra som overhodet mulig og håper på en topp 6-plassering, sier han.

Tenker ikke plassering

KFUM-trener Ståle Andersen tror ikke like mye på sitt eget lag som Skeid-treneren. Men han er enig i at Follo trolig blir sterke.

– Follo er klar favoritt. På hjemmesiden deres står det at de skal bli blant de 20 beste i Norge, så de må være klare favoritter, sier Andersen.

KFUM kjempet lenge opp opprykk i fjor. Andersen hevder imidlertid at KFUM ikke tenker noe særlig på tabellplassering, men heller ønsker å utvikle laget mest mulig.

– Vi har ikke mistet noen av betydning, og dersom alle mann vil nok og ønsker å utvikle seg, så kan 2014 bli en god sesong, sier Andersen.

Må klare seg selv

Utvikling står også i fokus hos Aleksander Olsen, som trener Vålerenga 2. Han tror neste sesong blir ekstra spennende, med tanke på den økonomiske situasjonen Vålerenga befinner seg i.

– Vi i Vålerenga 2 må nok klare oss selv. Vi kan ikke forvente å få mye hjelp fra førstelaget. For oss blir det en kamp for å overleve, det er det viktigste, sier Olsen.

Han gleder seg uansett over at det blir få lange borteturer, og han mener det er mange attraktive lag i avdelingen.

– Moss kan fint kjempe i toppen dersom de får en god start. Follo spiller slik som vi vil spille og blir skumle dersom de beholder alle i sin nåværende tropp, sier Olsen.

Han nevner også KFUM, Kvik Halden og Drøbak Frogn som ekstra tøffe motstandere.

Gleder seg til lokaloppgjør

Kjelsås-trener Eivind Kampen er også klar på at laget hans har havnet i en tøff avdeling. Men til klubbens nettsider sier han at han gleder seg til flere lokaloppgjør.

– Det blir noen åpenbart artige og spennende kamper mot Skeid og KFUM, sier Kampen.

Den unge treneren påpeker at 2. divisjon er tøft uansett hvilken avdeling man havner i.

– Når en ser på de andre avdelingene så er det mange gode lag i 2.divisjon 2014. Det har etterhvert blitt vanskelig å sette opp en 2. divisjonsavdeling som ikke byr på jevnt over utfordrende kamper, sier Kampen til Kjelsås' nettsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.