RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette var skikkelig ekkelt


BU-politikere hadde problemer med å komme seg fram som funksjonshemmede. F.v. Ragnar Leine (R), Tedros Yared (SV), Jorun Gulbrandsen (R), Ole Einar Olsen (Rådet for funksjonshemmede), Ragnhild Oren (V) og Gudmun Dalsbø (R).
BU-politikere hadde problemer med å komme seg fram som funksjonshemmede. F.v. Ragnar Leine (R), Tedros Yared (SV), Jorun Gulbrandsen (R), Ole Einar Olsen (Rådet for funksjonshemmede), Ragnhild Oren (V) og Gudmun Dalsbø (R).
Jeg visste ikke at det var så ekkelt, sa BU-politiker, Gerd Elisabeth Guttorm (SV), da politikerne var på bydelsvandring med Rådet for funksjonshemmede.

LØKKA: Jeg blir sliten i hodet av dette, sier Gerd Elisabeth Guttorm (SV).

Hun har fått på seg spesiallagede briller, som gir brukeren et innblikk i hvordan det er å være synshemmet.

Tenk deg at du skulle gått inn på en restaurant, funnet bord og lest en meny nå, utfordrer svaksynte Torø Teigum Graven.

Å herregud, er svaret hun får fra Guttorm.

Overrasket

Seks av BU-medlemmene på Løkka møtte torsdag opp til bydelsvandring med Rådet for funksjonshemmede. Hensikten var å vise de folkevalgte hvordan livet på Løkka arter seg for en med redusert framkommelighet. Vandringen overrasket flere av politikerne.

Jeg visste det var komplisert, men ikke at det var så ille, sa Guttorm, etter at hun hadde snublet i fortauskanter, tråkket feil på kumlokk og observert smale fortau fylt av blomster, stoler og matvarer.

Som du ser skal vi tydeligvis ikke handle på polet, vi skal ikke få handle mat og heller ikke spise på restaurant, sier en lettere ironisk Ole Einar Olsen fra Rådet for funksjonshemmede.

Selv har han MS, og sitter i rullestol. Det byr på problemer når fortauet er okkupert av varer, sykkelfeltet er delvis okkupert av parkerte sykler og gående mennesker, og ikke minst når omtrent samtlige butikker og restauranter byr på høye terskler bokstavelig talt for å komme inn. Likevel ønsker ikke rådet å klage på Bydel Grünerløkka.

Fornøyd

Det har blitt mye bedre her, men vi kunne kanskje hatt en slags e-post-liste som fortalte oss om hvor det er trafikkarbeid og liknende, sa svaksynte Teigum Graven.

Politikerne ønsket derimot at flere folkevalgte og gjerne også skoleelever fikk den samme innføringen de selv fikk på rundturen.

Dette har vært utrolig lærerikt, og veldig nyttig. Jeg tror vi politikere burde hatt dette hvert halvår for å bli minnet på hvordan dere har det, sa Gudmund Dalsbø (R).

Ja, dette er et veldig bra, vi må nok lære oss å lytte mer, og det blir lettere når vi får se det med egne øyne, sa Guttorm.

Ja, eller dårligere øyne da, parerte Teigum Graven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere