RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette vil du ha med deg i skiløypa!


GÅR FORTERE: Catharina og datteren Fanny demonstrerer Løypestrengen foran skiskoleelevene på Skullerud.
GÅR FORTERE: Catharina og datteren Fanny demonstrerer Løypestrengen foran skiskoleelevene på Skullerud. Foto: Foto: Julie Messel
Hun var lei av å trekke barn etter seg i staven i skiløypa. Bekkelagsjenta Catharina Jacobsen fant likesågodt opp en egen skisele.

SKULLERUDSTUA: Og gjett om folk snudde seg etter henne og datteren Fanny (11) i sporet, da hun  endelig kunne lansere sin egen "Løypestreng"!

Det er to knappe uker siden skiselen, produsert av naturmaterialet jute, ankom Mosseveien, der Catharina Jacobsen bor med forfatter-, musiker-, og komponistmannen Ketil Bjørnstad og datteren Fanny.

Nå er huset fullt av skiseler som hun håper å selge til skiglade småbarnsfamilier.

– Folk er nysgjerrige og positive, sier hun da vi møter henne på Skullerudstua denne uken.

Bak oss er et femtitalls unger samlet til Skiforeningenes skiskole. De leker Hauk og due, mens sneen daler forsiktig ned over jordene på Skullerud.

Og blikkene blir lange når Fanny og mamma demonstrer Catharinas oppfinnelse.

Behov

Skiselen er blitt til først og fremst fordi det er noe hun mener vi trenger. Dernest fordi hun gjerne ville jobbe tettere med Bangladesh, der selen produseres.

– Jeg har vært engasjert i Bangladesh i mange år gjennom fjernadopsjon. Jeg ville gjerne utvikle forholdet mitt med landet gjennom handel, forteller gründeren over kakaoen på Skullerudstua.

– Jeg har bare godt å si om den erfaringen, sier hun og forteller at hun slettes ikke ser på det som social responsability eller sosialt entreprenørskap.

– Jeg opplever det som en likeverdig situasjon. Jeg har en god produsent. De som jobber med dette har gode arbeidsforhold, sier hun.

Men å få en produsent i Bangladesh til å skjønne hva en skisele egentlig er, det har ikke vært lett.

– Og det har tatt tid. Jeg trodde ikke det skulle ta flere år, men produksjon og handel tar tid, sier hun.

– Man skulle tro at sportsbransjen var opptatt av naturfiber. Slik er det ikke. Det er stort sett bare kunstige materialer, sier hun.

Gründer

Catharina Jacobsen var én av mange journalister som tok sluttpakke. Etter 23 år i VG, benyttet hun anledningen til å finne på noe annet. Tilfeldighetnene og nysgjerrigheten ville det slik at hun skulle bli oppfinner.

– Jeg ville at løypestrengen skulle ha færrest mulig stropper, knapper og hekter. Det måtte være enkelt, så enkelt at det bare var å slenge den på seg, med eller uten sekk, og den måtte få plass i anorakklommen, påpeker hun.

Alle som har gått på ski med barn vet at du stort sett trenger en god del bestikkelser bare for å komme deg fra Krokhol golfbane, og inn til Sandbakken. Catharina Jacobsen vet at dersom du har glemt seigmennene hjemme, så er det mulig å komme seg inn dit likevel. God tur!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere