*Nettavisen* Nyheter.

Dette vil ungdom ha

ENGASJERTE: Ungdommene i Søndre Nordstrand vil ha kino, idrettshall, varmekabler, flere jobber og selvforsvarskurs. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Kino i Søndre Nordstrand er en av sakene som står høyt på ønskelisten til ungdom i bydelen.

MORTENSRUD: Ungdom fra hele Bydel Søndre Nordstrand var to dager sist uke samlet i menighetshuset på Mortensrud kirke for å legge hodene i bløt og diskutere seg fram til hvilke saker de mener er viktigst for ungdommen i bydelen.

Ungdomsrådet i bydelen hadde på forhånd vært på turné til de ulike skolene og vervet rundt 80 engasjerte ungdom til seminaret.

Viktige saker

–Dette er morsomt å være med på og viser hva ungdommen bryr seg om, sier Marie Knutsen i ungdomsrådet.

De fem prioriterte sakene som ungdommene nå spiller inn til bydelens og byens politikere er: kino i bydelen, hall for minoritetssporter som freerunning og parkour, flere ungdomsjobber, varmekabler på kunstgressbanene og gratis selvforsvarskurs.

– Jeg synes dette var veldig bra og viktige saker. Vi fikk samlet engasjerte ungdommer som er opptatt av og bruker bydelen og vet hva vi trenger, sier Shahrukh Khan som er leder i Ungdomsrådet.

Hassan Ali Sayed og Truls Børsting var ordstyrere under seminaret og ledet debattene med myndig hånd.

Lærerikt

– Det er litt utfordrende, men veldig gøy og jeg lærer noe hele tiden, sier Hassan Ali Sayed.

Ungdommene jobbet først i grupper med forslagene før de ble debattert fra talerstolen i fellesskap.

– Første dagen var folk litt usikre fordi de ikke kjente hverandre, men i dag har vi hatt en bra debatt om mange på talerstolen, sier Maria Skage El – Yousef, Shifia Khanum Shakoor og Fatima Jalloul, alle i Ungdomsrådet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.