RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Diagonal-uro i bydel Stovner

Bydel Stovner føler seg parkert av Statens vegvesen i arbeidet med Fossumdiagonalen og purrer nå på mer informasjon.

Stovner: Reidun Myster Beier i planseksjonen kommer til å be om et snarlig møte med Statens vegvesen for å drøfte den siste utviklingen i saken. Det har oppstått uro blant politikere og bydelsadministrasjon etter siste ukes oppslag i Lokalavisen Groruddalen. Vi følger opp denne saken, sier Myster Beier.

Ny trasé

LIDL har fått beskjed om å stoppe butikkplanene sine på Nedre Rommen fordi et av traséalternativene ligger i veien. Eiendommen til den tyske matkjeden kan bli jevnet med jorden når Fossumdiagonalen kommer. Det var ikke akkurat slik politikerne så for seg at veien skulle gå. Bydelen har hele tiden lagt til grunn at "miljøprosjektet" skal gå i tunnel fra Bånkall/Sveiva og ned til Haavard Marthisens vei ved Coops varelager.
Miljøet kan bli forringet og det vil bli et kaos. Her må vi være på alerten, sa bydelsutvalgsleder Tore Ludt - og fikk følge av flere politikere.
Det høres jo helt forferdelig ut at de skal legge veien der for å spare penger, sa Eva Semmerud fra Ap.

Ber om møte

Reidun Myster Beier i planseksjonen sier at de nye opplysningene gjør at bydelen må be vegvesenet om møter for å komme inn i planprosessen igjen.
Denne nye vrien er ikke noe gunstig valg. Den gjør at vi må ha et nytt møte, sier Myster Beier som har et tydelig inntrykk av at planprosessen har endret seg mye underveis.
Vegvesenet skulle egentlig hatt to møter med bydelsadministrasjonen, ett i mai og ett i august. Begge er avlyst, uvisst av hvilken grunn.
Jeg kan ikke uttale meg om hvorfor de har avlyst møtene, men slik ønsker ikke vi å ha det. Vi vil være tidlig inne i planprosessen. Bydelens uttalte vilje hele veien er tunnel helt ned til Haavard Marthinsen vei for å skjerme bydelen mest mulig, sier Reidun Myster Beier.
Vi følger opp, sier hun.
Statens vegvesen lover ikke at det blir noe møte, men sier de vil vurdere saken.
Å bruke energi på traseer nå tar bare vekk fokuset fra planprogrammet. Hvis det kommer et ønske om et møte fra politisk hold, må vi drøfte det. Traseene vi har sett på, er mulighetsstudier. Årsaken til at vi ikke ønsker å gå ut med det nå, er at da vil vi låse oss fast. Det kan være andre alternativer og løsninger som er vel så bra, sier prosjekleder Håkon Haaversen i Statens vegvesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere