Gå til sidens hovedinnhold

Diakonhjemmet gir håp for de eldste

Mange svake, eldre pasienter blir sendt rett hjem etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset. Dette vil Diakonhjemmet og de vestlige bydeler gjøre noe med.

OSLO VEST: Vi kan komme med en gladmelding. Det vil bli bygget og etablert en ny intermediærenhet på Diakonhjemmet sykehus område.

Det betyr at et nytt enestående tilbud vil bli tilrettelagt for pasienter som er ferdig behandlet på sykehuset, men ikke er i en slik tilstand at de umiddelbart kan føres tilbake til hjemmet eller et sykehjem, sier bydelsdirektør i Bydel Ullern, Thor-Even Strømme.

Føler seg som kasteballer

Det har i en årrekke vært rettet kritikk mot sykehusenes utskrivningspraksis, samtidig som sykehusene har rettet kritikk mot bydelene som ikke er i stand til å ta imot de utskrivningsklare pasientene.

Dermed blir eldre pasienter "overliggere" på sykehusene, hvor det vanker bøter for bydelene som ikke er i stand til å ta imot de utskrivningsklare pasientene.

Resultatet har ofte blitt at eldre pasienter føler seg som kasteballer i et system hvor ingen ønsker dem.

Klar i 2009

Bydelene Ullern, Vestre Aker og Frogner, som hører til opptaksområdet til Diakonhjemmet sykehus, har i lengre tid vært i dialog med Diakonhjemmet sykehus for å finne en løsning på problemet. Nå er vi kommet til enighet, og vi kan gå ut og fortelle at den intermediære enheten kan stå klar allerede i 2009, sier Strømme.

Bydel Ullern prosjektlederansvarlig

Intermediærenheten vil ha mellom 14 og 16 sengeplasser og være et nytt trinn i bydelenes og helsetjenestens "omsorgstrapp". Selve driftsansvaret vil ligge på Bydel Ullern som også vil ha prosjektlederansvaret fram til oppstart av enheten, sier Strømme.

Men det er viktig å understreke at dette er et samarbeidsprosjekt mellom kommunen ved bydelene og sykehuset. Derfor vil vi ha arbeidsgrupper med deltakere fra både bydelene og sykehuset, og ledelsen ved sykehuset og bydelene vil styre prosjektet, sier han.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her