RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Diesel-debatten: - Jeg skjønner at folk føler seg lurt

Guri Melby (V) påpeker at hun, som byråd, må prioritere folks helse, fremfor behovet for dieselbiler.
Guri Melby (V) påpeker at hun, som byråd, må prioritere folks helse, fremfor behovet for dieselbiler. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Byråd Guri Melby (V) mener det var en åpenbar feil å innføre dieselavgift.

OSLO: Det var i en debatt på Nrk tirsdag kveld at miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) møtte Carl I. Hagen (Frp) til debatt.

Her sier Melby at hun forstår at folk nå føler seg lurt. 

- Ja, det skjønner jeg veldig godt. Og jeg mener at folk har god grunn til å være irritert. Det var åpenbart en dårlig ide å sette ned avgiftene på dieselbiler, dersom vi tenker på luftkvalitet, sier Melby i debatten.

Hun påpeker imidlertid at hun som ansvarlig byråd i Oslo må prioritere folks helse, fremfor bruken av dieselbiler. I forrige uke vedtok flertallet på Stortinget en lovendring, som gir kommunene mulighet til å forby dieselbiler på dager med høy luftforurensing.

Et flertall i bystyret i Oslo går inn for et slikt forbud, og allerede neste vinter kan Oslo-folk måtte la dieselbilen stå.

Les også: Dette blir Norges mest eksklusive togstasjon

«Nå skal dere straffes»
Det fikk blant annet Nettavisens lesere til å se rødt.

«De som har plager pga dårlig luftkvalitet må vel ikke bo midt inni byen heller. Blir helt feil at flere tusen bilister skal straffes fordi kanskje noen hundre personer plages», kommenterer en på Nettavisens Facebook-side, og han får følge av flere.

«Jeg forventer faktisk penger inn på konto om våre politikkere har lurt meg. Jeg kan ikke bli hjemme fra jobb en dag bare fordi det er forbudt å kjøre dieselbil gjennom byene».

«Kjøp dieselbiler folkens! Kjøp el-biler! Vær miljøvennlig! Å nei, nå har det blitt for mange av dere, så nå skal dere straffes!!!!»

Les også: Jo! - det er lov å gå i skiløypene

- Tror helseskaden er overdrevet

Carl I. Hagen (Frp).

I debatten på Nrk tirsdag støtter Carl I. Hagen (Frp) sin motdebattant i at den rødgrønne regjeringen bommet da de innførte avgiftslette på dieselbiler. Men han langer ut mot byrådets foreslåtte tiltak. 

- Vi kan ikke straffe dem som fulgte oppfordringen og kjøpte dieselbiler. Noen trenger det til å kjøre på jobb og til å hente i barnehage. Vi kan ikke plutselig si at de ikke kan bruke bilen til det som er helt nødvendig. Det er lureri, sier Hagen, og legger til: 

- Jeg tror også det med helseskaden er overdrevet, vi vet jo at grenseverdiene har gått nedover, og luften har jo blitt renere enn den var på 60-, 70- og 80-tallet, sier Hagen i debatten. 

Les også: Kjører du dieselbil her? Da er du i trøbbel ...

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere