RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Diger VW med lasteplan


DIGER: 5,25 meter lang. Dette er bilen som virkelig vil ruve på veien.
DIGER: 5,25 meter lang. Dette er bilen som virkelig vil ruve på veien.
I disse miljømessige ulvetider kommer VW med en diger pickup for å ta opp konkurransen med Toyota.

Man skulle nesten tro dommedag var nær da Volkswagen første gang viste fram bildene av en 5,25 meter lang pickuptruck, som senere skulle få navnet Amarok.

Slike biler har ikke eksistert i VWs modellprogram siden de lisensproduserte Toyota Hilux under navnet Taro, men den var atskillig mindre og lettere en Amarok.

Kraftig

Men å ha som mål å slå Toyota i kampen om å bli største bilprodusent i verden, betinger kjøretøyer med firehjulsdrift og lasteplan.

Det er jo bare å slå på nyhetssendingene på TV - nesten hver dag dukker en Toyota Hilux opp i TV-ruta i et eller annet ugjestmildt, krigsherjet og fjerntliggende land. Selv ikke pøblene i britiske TopGear klarte å ta livet av den.

Så det er slett ikke noe rart at VW tar opp kampen mot en kjendis like sterk og klatrevillig som en traktor.

Likevel lover VW i det minste at Amarok, selv med firehjulstrekk, 163 hk dieselmotor og 400 Nm i dragkraft, skal sette miljøstandard «med dieselforbruk og CO2-utslipp man tidligere bare har kunnet drømme om i denne klassen», for å sitere fra pressemeldingen. En utgave med 122 hk motor kommer senere.

Trekker 2,8 tonn

Lasteevnen på Amarok oppgis til 1150 kilo, og den kan trekke 2,8 tonn på etter tilhengerkroken. Her snakker vi faktisk om et trekkdyr for bygg og anleggssektoren mer enn bruksbil for folk flest.

VW i Argentina – bilen bygges der – antyder varianter med kun bakhjulsdrift, firehjulsdrift (fordelt 40/60) som kobles inn ved behov og permanent firehjulsdrift av typen 4MOTION, samt lavgirserie slik mange av konkurrentene fortsatt har for å øke framkommeligheten og trekkevnen.

Bilen kan dessuten utstyres med sperre på senterdifferensialen og bakakselen.

Ved lanseringen utrustes Amarok med dobbeltkabin. Enkeltkabinversjon blir først tilgjengelig i 2011. VW lover antispinn, antiskrensprogram (ESP) og seks kollisjonsputer. Alt dette er forholds uvanlig i denne biltypen.

Amarok blir å finne i Norge fra neste høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere