RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Digge Desire


Det er ikke vanskelig å begjære Desire.
Det er ikke vanskelig å begjære Desire. Foto: TESTET:
Fantastisk skjerm, lynrask respons og råbra mp3-spiller. Dette er HTC Desire.

AMOBIL.NO: HTC står bak produksjonen av Googles velkjente Nexus One med operativsystemet Android 2.1. Ut ifra det har selskapet også laget sin egen versjon, nemlig HTC Desire. Denne er svært lik Nexus One, med noen endringer i utseendet og forbedringer i programvaren.

Les vår test av Google Nexus One

Knallbra skjerm

Skjermen i Desire er veldig stor med sine 3,7 tommer, og AMOLED-teknologien gjør at skjermen bruker lite strøm samtidig som den viser et krystallklart og lyssterkt bilde. Det er i sollys slike skjermer sliter mest, og det er litt vanskelig å lese av skjermen utendørs i sterkt sollys.

Siden skjermen utnytter hele bredden samtidig som telefonen er tynn, er ikke Desire noe større enn den trenger å være. Den glir godt ned i bukselomma og utmerker seg ikke størrelsesmessig.

Les også: Er dette Nexus Two?

Snapdragon i bunnen

Prosessoren i Desire er den samme som vi finner i Google Nexus One og HTC HD2. Vi snakker om en Snapdragon-prosessor med 1 GHz klokkehastighet som er kjent for å drive raske smarttelefoner.

Som et resultat av dette, samt mye arbeidsminne, er Desire en svært rask telefon. Her er det ingen ventetid å snakke om, og programmer starter opp på et øyeblikk.

Test: HTC Legend - Super mobil med kjipe mangler

Rask på nett

Telefonen er også rask på nett. Alle de raske internetteknologiene, som super-3G og Wi-Fi, er på plass. Nettleseren er også lynrask, og så lenge du har god dekning går nettsurfing lett som en lek.

Dersom du bare har Edge-dekning blir imidlertid telefonen varm når du surfer og den bruker mye strøm.

Muligens trengs det en programvareoppdatering for å rette problemet, men inntil det eventuelt kommer bør du belage deg på å ha laderen tilgjengelig om du skal surfe på Edge-nettet.

Bluetooth-tilkoblingen tillater deg å sende Bluetooth-filer, noe du ikke hadde muligheten til i tidligere Android-versjoner.

Test: HTC HD2 - Råtass med monsterskjerm

God musikktelefon

Med en brukervennlig musikkspiller og mulighet til å installere tjenester som Wimp eller Spotify er det ingen tvil om at Desire er en allsidig musikktelefon. I tillegg er lydkvaliteten helt topp.

Med innebygget Youtube-applikasjon og gode muligheter for å laste ned et utall spill er underholdningsverdien i Desire svært god. Det vi savner er støtte for flere videoformater.

Det er kameraet som er Desires største svakhet, med blass og uskarpt resultat som må nedskaleres en god del for å gi inntrykk av grei kvalitet.

GUIDE: Slik tar du bedre mobilbilder

Kalenderen og e-postleseren er brukervennlig og funksjonsrike nok for folk flest, men kunne vært mer avansert for å tilfredsstille proffbrukere.

GUIDE: Hjelp til å komme i gang? Sjekk våre guider

Ha laderen parat

Batterilevetiden er i utgangspunktet ganske god, men om du utnytter telefonen fullt ut bør du likevel ha laderen parat. Vi kunne bruke Desire forholdsvis mye på internett, SMS-skriving og i samtaler i ett og et halvt døgn mens telefonen samtidig synkroniserte e-post, Facebook, Twitter og værvarselet.

Desire er ikke helt feilfri og perfekt. Men med en prislapp på 3900 er dette svært mye mobiltelefon for pengene.

Trenger du flere og bedre proffunksjoner bør du ta en nærmere titt på Windows-telefonen HTC HD2 som koster fra femhundrelappen mer enn Desire. Trenger du bedre kamera kan Android-telefonen Sony Ericsson Xperia X10 gjøre jobben.

Finn prisen på HTC Desire i Prisguide.no

Les hele testen av HTC Desire på Amobil.no

Les også disse sakene:

Supre norske nytteapps til Iphone

Android 1.5 mest aktiv på Android Market

Ukens test av mobilspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere